29. julija 2016

Od 1. avgusta dalje se lahko prijaviš na edinstveno etapno dirko na svetu, dirko štirih otokov. 100 dvojic več, a vseeno pohiti …

V ponedeljek se odprejo prijave za dirko štirih otokov 2017. Če boš med prvih 100 (Early Bird), lahko še nekoliko privarčuješ. Tretja ponovitev dirke bo, kot je že v navadi, na sporedu v drugi polovici aprila.


Razgledi zagotovljeni. Če le ne boš preveč utrujen. Foto Matej Hartman.

19.-22. april

Ta termin je rezerviran za dirko po otokih Krk, Rab, Cres in Lošinj, s startom v Baški in ciljem na Velem Lošinju. Dolžina etap in višinski profil bodo znani kmalu.

Nekaj novosti

Naslednje leto bo na startu prostora za 300 dvojic. 100 več kot letos in 200 več kot na premierni dirki leta 2015. Ker dirka pridobiva na prepoznavnosti in je vedno več zanimanja, bo prostora za 600 tekmovalcev, zato so se organizatorji odločili, da s predprijavami začno kar s 1. avgustom.

Med že znane kategorije so dodali še eno in sicer kategorijo Grand Masters (nad 50 let), saj je ta kategorija na velikih etapnih tekmovanjih že dodobra uveljavljena. Ostale kategorije ostajajo enake, kategorija moskih med 18 in 39 let, ženska kategorija, mešani pari in seveda masterji s starostjo med 40 in 49 let.

Cena startnin

V “Early Bird” oziroma v predprijavah za prvih 100 tekmovalcev bo startnina 250 evrov na posameznika, v redni prodaji bo cena 50 evrov višja, če pa boš želel(a) ujeti vlak zadnjo sekundo, bo startnina 350 evrov.

Organizacijska ekipa je enaka in to je Adria Bike, ki trenutno vse moči usmerja v še eno zanimivo dirko, ki bo konec avgusta – Fužine 2 Sea. In še ena razveseljiva novost: dirko v letu 2017 podpira tudi hrvaška turistična zveza!

S prvim avgustom se lahko prijaviš na spletni strani www.adriabike.hr. Da slučajno ne zamudiš, pa lahko informacije spremljaš tudi na uradnem facebook profilu.

Uvodna fotografija Robert Ciglar/Proadventure ZipVitSport

Sledite nam