Kolesarjeve sanje, Scor
20. maja 2023

Švicarska znamka okvirja, komponente Spank, brezžični prestavni sistem Sram in video Geeja Milnerja. Scor je prava paša za oči.

Ko si zaželiš predelave dovršenega okvirja znamke BMC in s tem narediš nekaj drugačnega, igrivejšega, nastane znamka Scor. Mlada švicarska kolesarska znamka je plod znanja dveh zaposlenih pri švicarskemu izdelovalcu cestnih, gravel in XC koles BMC – inženirja Mariana Schoeferja in oblikovalca Christofa Binglerja. Uradno je znamka zaživela leta 2021, prvi prototip na osnovi modela Trailfox pa je nastal leto prej. Sedaj Scor pokriva tisto, česar BMC ne, to sta razreda vsegorskih in enduro koles.

V “sanjski” delavnici so tokrat sestavili model 4060LT, okvir s 160 milimetri hoda na zadku in z vilicami, ki imajo spredaj 10 milimetrov hoda več. Da bo celotna sestava še bolj nekonvencionalna, je 4060LT sestavljen s komponentami Spank, ki so bile v osnovi zasnovane v glavah Južnoafričana Gavina Michaela Vosa in Nemca Svena Macka. Spank svoje komponente izdeluje na Tajvanu. Za posladek pa še zavore Hayes, ki so na velikoserijskih “buildih” že prava redkost.

Scor in Spank na Instagramu: @scor_mtb, @spankbikes

Še več stvaritev v delavnici Geeja Milnerja si oglej na youtube.com.

Oglej si še

Kolesarjeve sanje

Sledite nam