Pumpaj Slo Velenje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
30. oktobra 2016

Kratek premor med koncem tekmovalne sezone in začetkom pripravljalnih zimskih dirk. Pestro bo. Prva dirka čez teden dni v Dražicah.

Konec letošnje sezone se je z državnim prvenstvom v vzponu zavlekel vse do druge polovice oktobra in že je čas, da se prične Zimska liga Istre in Kvarnerja. Skoraj nič počitka, a legendarni ZLIK je več kot le merjenje moči in intenzivnosti treninga pred začetkom tekmovalne sezone 2017, je druženje gorskih kolesarjev preko celega leta.

11 dirk

V letošnji jubilejni 10. izvedbi preproste in priljubljene serije dirk v krosu bo na sporedu 11 dirk, prepletenih med Istro, Kvarnerjem in Kočevjem. Začenši z dirko v Dražicah v organizaciji domačinov iz BK Grobnik. Prva dirka bo 6. novembra. 13. novembra se serija ustavi na novi progi v Kočevju. Za organizacijo bodo poskrbeli člani KD Melamin in dirka bo speljana drugače kot sicer. Sledi 14 dni premora in tretja dirka v Pazinu 27. novembra v organizaciji BK MTB Istra Pazin.

Veseli december

V decembru bosta na sporedu dve dirki. Prva v organizaciji BBK Team Rodeo blizu Reke v Ronjgih bo 11., druga na jugu Istre v Šijanskem gozdu pa 18. decembra. Šijana bo v domeni KBBXS Adrenalina.

V novo leto

Nekoliko daljši premor in poštena regeneracija po novem letu, nato pa 15. januarja Kornarija v organizaciji BBK Grožnjan, teden dni kasneje, 22. januarja, pa Poreč, ki bo v domeni lokalnega kolesarskega kluba BK Poreč.

Februar

Na sporedu bosta dve dirki. Prva, 5. februarja v Milotskem Brijegu v okolici Gačišća, bo v domeni ZoeBike, druga pa bo čisto blizu morja v Novigradu 19. februarja. Slednjo organizira BK Novigrad.

Marčevski finale

Dirka v Buzetu bo 12. marca v organizaciji BK Buzet, Veliki finale organizira BK Campetto 26. marca. Prizorišče pa je Kastav. Enajst dirk je lepo porazdeljenih v pet ne najbolj dirkaško aktivnih mesecev, udeležba pa bo zagotovo pestra in množična.

Zimska liga na facebooku

Uvodna fotografija ZLIK Kočevje, avtor prijavim.se

Preberi še:
Končala se je deveta sezona zimske lige

 

Pumpaj Slo Velenje
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam