30. oktobra 2016

Kratek premor med koncem tekmovalne sezone in začetkom pripravljalnih zimskih dirk. Pestro bo. Prva dirka čez teden dni v Dražicah.

Konec letošnje sezone se je z državnim prvenstvom v vzponu zavlekel vse do druge polovice oktobra in že je čas, da se prične Zimska liga Istre in Kvarnerja. Skoraj nič počitka, a legendarni ZLIK je več kot le merjenje moči in intenzivnosti treninga pred začetkom tekmovalne sezone 2017, je druženje gorskih kolesarjev preko celega leta.

11 dirk

V letošnji jubilejni 10. izvedbi preproste in priljubljene serije dirk v krosu bo na sporedu 11 dirk, prepletenih med Istro, Kvarnerjem in Kočevjem. Začenši z dirko v Dražicah v organizaciji domačinov iz BK Grobnik. Prva dirka bo 6. novembra. 13. novembra se serija ustavi na novi progi v Kočevju. Za organizacijo bodo poskrbeli člani KD Melamin in dirka bo speljana drugače kot sicer. Sledi 14 dni premora in tretja dirka v Pazinu 27. novembra v organizaciji BK MTB Istra Pazin.

Veseli december

V decembru bosta na sporedu dve dirki. Prva v organizaciji BBK Team Rodeo blizu Reke v Ronjgih bo 11., druga na jugu Istre v Šijanskem gozdu pa 18. decembra. Šijana bo v domeni KBBXS Adrenalina.

V novo leto

Nekoliko daljši premor in poštena regeneracija po novem letu, nato pa 15. januarja Kornarija v organizaciji BBK Grožnjan, teden dni kasneje, 22. januarja, pa Poreč, ki bo v domeni lokalnega kolesarskega kluba BK Poreč.

Februar

Na sporedu bosta dve dirki. Prva, 5. februarja v Milotskem Brijegu v okolici Gačišća, bo v domeni ZoeBike, druga pa bo čisto blizu morja v Novigradu 19. februarja. Slednjo organizira BK Novigrad.

Marčevski finale

Dirka v Buzetu bo 12. marca v organizaciji BK Buzet, Veliki finale organizira BK Campetto 26. marca. Prizorišče pa je Kastav. Enajst dirk je lepo porazdeljenih v pet ne najbolj dirkaško aktivnih mesecev, udeležba pa bo zagotovo pestra in množična.

Zimska liga na facebooku

Uvodna fotografija ZLIK Kočevje, avtor prijavim.se

Preberi še:
Končala se je deveta sezona zimske lige

 

Sledite nam