Valamar SI 2021
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
8. oktobra 2019

Po 18 “slepih” hitrostnih preizkušnjah v Pirenejih Korošec tesno pred lanskim podprvakom EWS.

Vid Peršak (Orbea Enduro Team) se je po pokalu narodov v enduru odpravil na še eno drugačno, zanj novo enduro avanturo – na štiridnevno enduro preizkušnjo Trans-Nomad, ki poteka na španski strani Pirenejev.

In Vid je tudi zmagal! V štirih dneh se je nabralo za skoraj uro in pol hitrostnih preizkušenj, za Vida 83 minut in 3 sekunde. Tako je za le 8 sekund ušel Francozu Damienu Otonu (Unior/Devinci Factory Racing) na drugem mestu, tretji je bil še en Francoz Francois Bailly Maitre (Santa Cruz / Race Face) z minuto in 54 sekundami za zmagovalcem.

Lanski podprvak EWS Oton, ki se vrača po marčevski hudi poškodbi hrbta, je vodil po prvih dveh dneh, nato je pobudo prevzel Korošec. Drugi član Orbeine ekipe, Španec Gabriel Torralba, je končal na 4. mestu.

“Štirje dnevi dirkaške avanture v Pirenejih so za mano,” nam je danes še utrujen povedal Vid. “Dirkati 18 etap na slepo dirkat je nekaj posebnega. Cel teden sem se odlično počutil in večino časa poskušal voziti blizu limita. Damien je bil zagotovo eden izmed razlogov, da sem tako vozil. Noro vzdušje, nori traili in za povrh stati na stopničkah s takimi zvezdami endura je noro!”

Trans-Nomad na Facebooku @TransNomadBaseCamp

Fotografije Indomit Visuals @indomitvisuals

Valamar SI 2021
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
Sledite nam