23. junija 2016

V športnem centru Rogla potekajo še zadnje priprave na sobotno dirko v olimpijskem krosu kategorije C2.

V športnem centru Rogla potekajo še zadnje priprave za sobotno dirko v olimpijskem krosu – XC Rogla 2016. Dirka kategorije UCI C2 bo potekala v idiličnem pohorskem okolju ter le nekaj dni pred dirkami, ki bodo odločale o letošnjih svetovnih prvakih v tej disciplini.

Trenutno proti 220

Nekaj ur do zaprtja predprijav je prijavljenih prek 200 tekmovalcev in tekmovalk iz desetih držav (Avstrija, Bosna in Hercegovina, Češka, Hrvaška, Italija, Madžarska, Nemčija, Rusija, Slovenija in Ukrajina). Predprijave so možne danes do polnoči na prijavim.se.
Seznam vseh prijavljenih

Znana imena in konkurenca

Tanja Žakelj in Jana Belomojna se bosta pričakovano udarili za zmago v ženski konkurenci. Ukrajinka je trenutno 17. v svetovnem pokalu v olimpijskem krosu ter celo 3. na lestvici UCI. S Tanjo pa se dobro poznata iz številnih dirk in tudi občasnih skupnih priprav. Prvi favorit za moško zmago je Avstrijec Alexander Gehbauer, ki je 31. na lestvici UCI ter med prvimi petdesetimi v skupnem seštevku svetovnega pokala. V slovenskem pokalu SloXCup trenutno vodi Gregor Krajnc, a zasledovalci niso prav daleč zadaj. Gregorju se bodo na dirki pridružili vsi domači tekmovalci, a nikomur pa ne bo lahko priti do zmage, predvsem zato, ker so nekateri tuji prijavljeni tekmovalci nam manj poznani in lahko presenetijo.

Proga ter program tekmovanja

Štart in cilj dobre 4 km dolgega kroga sta pri atletskem stadionu na Rogli, proga gre od tam v kolesarski park. Posnetek kroga najdeš v današnjem video 1/4ku.

Štarti po kategorijah bodo sledeči:
9.45 – 10.55 – dirke v otroških kategorijah (U7-U13)
11:45 – štart 1. dirke / Ženske Elite/U23, masters, amaterji, U15
14:00 – štart 2. dirke / Moški Elite/U23, moški U19, moški U17


Višninski profil kroga, kot ga je zabeležila Strava.

Dodatne informacije najdeš na xc-rogla.si
O slovenskem pokalu izveš na www.SloXcup.com

XC Rogla tudi na facebooku

 

Sledite nam