Freestyle zaposli
Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
20. januarja 2016

Kapetan squadre Pici Bici, zdaj že bivši državni prvak v ciklokrosu. V glavnem hiter hipster, ki gorskega kolesa ŠE nima.

Ko smo se nekako znebili Štajercev, so verigo ugrabili pri Pici Bici. Klemen je izbral klubskega kolega Jerneja Stibilja (pozor, brez Š). Naj vas bradati imidž in jeklen okus fantov v modrem in oranžnem (okej, na uvodni fotografiji v črnem) ne zavede, da bi šlo za kakšno hipstersko poziranje. Vsi furajo na hard, na ramenih pa nosijo najhitrejšega v squadri, Jerneja. Nedavno je predal naslov prvaka v ciklokrosu, a bomo o njem gotovo še slišali.

Jernej Stibilj

Vzdevek: Puma (hehe)
Kraj: Ljubljana
Starost: 34
Pripadnost klubu, podjetju, plemenu … : Pici Bici

Klemen: Povej kaj o svojih kolesarskih koreninah! Kdo te je vpeljal v kolesarstvo?
Jernej: ”Vpeljal” me je prijatelj Grega, ki me je vprašal, če bi mu pomagal sestaviti muslauf kolo. Pa sem sestavil spotoma še enega zase … in potem še dva 😉 Po nekaj letih “muslaufanja” sem presedlal na specialko, nazadnje pa še na ciklokros kolo.

Nekateri te kličejo “Puma”. Od kje ta naziv?
Haha … ta naziv je star ravno eno leto. Takrat me je po osvojenem naslovu državnega prvaka v ciklokrosu z njim “krstil” Fausto – kolesarska eminenca na Bicikel forumu. Še vedno ne vem zakaj. Med klubskimi kolegi se je kar hitro prijel in velikokrat se nasmejimo na ta račun.

Sodeluješ tudi pri enem zanimivem projektu, The Classics Experience. V čem je fora tega projekta?
The Classics Experience je serija sedmih tematskih “rund”, na katerih poskušamo doživeti izkušnjo enodnevnih kolesarskih klasik.  Na dan vsake izmed klasik odpeljemo približno 70 km dolgo traso v okolici Ljubljane, ki je vsaj malce podobna klasiki, ki je ta dan na sporedu. Tako lahko popoldne bolj doživeto spremljamo prenos “taprave” dirke po televiziji.

Verjetno se boš tudi letos udeleževal tekem iz cestnega pokala. Imaš v mislih za tudi kakšne netekmovalne dogodke? Kakšni večji plani?
Plan je tudi letos odpeljati vse kronometre v slovenskem pokalu in se udeležiti še morda kake cestne dirke in kakega vzpona več kot v lanski sezoni. Vendar počakajmo s plani še na uradno objavo koledarja 😉 Netekmovalno: Verjetno kak bikepacking vikend.

Kdaj boš kupil gorca?
Kot zaprisežen specialkar sem vedno sovražil gorce. Sedaj ko se moram z njimi boriti še na ciklokros tekmah, se sovraštvo samo še stopnjuje 😉 (Hecam se) Zaenkrat še ne razmišljam o gorskem kolesu, vendar …


CX Trzin, december 2015, foto Grega Stopar

mtb.si: Tvoj popoln dan na kolesu (kje, kaj, s kom)?
Jernej: Popoln dan na kolesu se pri meni vedno začne z brskanjem po google mapsih. Najbolj uživam, ko se s kolesom peljem po cesti ali gozdni poti, po kateri se še nisem peljal. Zato si velikokrat pred rajdom potegnem ruto po nikoli obiskanih terenih in se s kolesom podam v raziskovanje. Če hoče kdo zraven, še toliko bolje.

Tvoj popoln dan brez kolesa?
Toplice, savna, … mogoče za kako urco na kolo, aja ne 😉

Kaj bi počel, če ne bi nihče izumil cx kolesa?
Vozil bi kronometerco 😉

Povej kaj o svojem najljubšem kolesu?
BOMBTRACK HOOK 1, s katerim sem letos tekmoval v ciklokrosu. Večino prejšnje ciklokros sezone sem prevozil na singlespeed kolesu, zato sem bil letos toliko bolj vesel kolesa z menjalnikom 😉  Ker je železen, bi ga verjetno velika večina označila za pretežkega … Nekoč sem nekje prebral rek: Train heavy, race light. Sam imam rad kar oboje “heavy” #steelisreal

Tvoje prvo kolo?
Bilo je nekaj podobnega ponyju. Temno rdeče barve (barva je bila takrat veliko pomembnejša od opreme 😉 ) Spomnim se, da je na njem pisalo “SUPER DELUXE” in, če se ne motim, je bilo češke izdelave. Dobro kolo.

Tvoj vzornik?
Bom poskušal biti čimbolj klišejski: Sven Nys. Zelo veliko je naredil za popularizacijo in predvsem ekspanzijo ciklokrosa izven območja Belgije.

Tvoj mladi obetavnež za prihodnost?
Žiga Horvat

Najboljši nasvet, ki si ga kdaj dobil / ali nasvet, ki ga lahko daš drugim?
Bodi skromen.

Tvoj padec, ki si si ga najbolj zapomnil?
Na polovici ene izmed naših klasik. Na vrhu Mašuna. Pri veliki hitrosti nehal poganjati pedala…. na muslaufu 😉 Hiter prevoz do postonjske bolnišnice in osem šivov pod komolcem.

Pa naslednjič? Jernej še mozga, tako da se mu le oglasi, če želiš na verigo.

Preberi še:
Na verigi: Klemen Čepirlo

Uvodna in spodnja fotografija sta nastali na velodromu v Stražišču. Fiksiran na dirkališču, k’ ata na mamo. Foto Marko Šajn/Pici Bici

{loadposition inside}

Freestyle zaposli
Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam