jaka močilnik
Wheelbase Furam zase Ride Loose Riders Freestyle Giant
5. oktobra 2021

Iz dirkaško-uživaških enduro vrst, s Koroške in iz ekipe Black Hole endura, a na dirkah v dresu domžalske Energije. Ne čisto z vrha lestvic, a fant od fare s kolesom, da se ti slina pocedi.

Jaka je na verigo pripela Ana Perko. Moramo kar prilepit, kako ga je predstavila: ” … enga fejst Korošca in še boljšega prijatelja, ki skrbi zame bolj kot moja bratca, eden in edini: Jaka Močilnik.”

Jaka Močilnik

  • Vzdevek: Čoks, Čoka
  • Kraj: Libeliče
  • Starost: 24
  • Pripadnost klubu, podjetju, plemenu … : Energija.com, Black Hole crew
  • @mocilnikkk

Pokrovitelj serije na Verigi je Grof Cycling. To soboto prirejajo festival! Več ⬇️

Grof Cycling Heli bike

Ana: Kot del ekipe na popotovanjih po svetu v sklopu EWS si videl že ogromno stvari, spoznal novih ljudi, krajev. Katerega tripa nikoli ne boš pozabil in zakaj?

Jaka: Kar se tiče popotovanj, so se žal obdržala samo v Evropi, definitivno je bilo eno izmed lepših v Finale Ligure, saj je tam mtb vzdušje že skoraj v zraku! Da ne govorim o plaži in sladoledu. 😉 Vsekakor pa je ena izmed večjih želij obiskati Kanado in NZ!

Vsi pogledi so vedno uprti v tvojega precizno sestavljenega jetija. Če bi imel na razpolago vse bajk partse, kakšno kolo bi si sestavil, da bi lahko rekel, da je popolno?

Hja, moram priznat, da je mogoče res malo bling bling sestavljen … :)) Postavila si mi vprašanje, na katerega odgovor išče cel svet, pa si ne morejo prit do dna, haha … A mislim, da sem s svojim žrebcem že dosti blizu popolni sestavi za moj okus popolnosti. 😉

Kako je furat na Krvavcu v ženski družbi?

To je pa tako … Mislim, da me je bilo na momente veliko bolj strah za gospodično Perko kot zame. Tako fasciniran nisem bil že lep čas! SloEnduro, lahko naredite tekmo samo z eno etapo in ta naj bo rocknflow na Krvavcu? Mislim, da bi naša dr. Ana večini fantov zaprla “gobčke” s svojo mtb predstavo na tem spustu. ;))

jaka močilnik, yeti sb150
Foto Matej Golob

mtb.si: Korošec v dresu domžalske ekipe in z močnimi gorenjskimi povezavami. V čem je zgodba?

Jaka: Ja, glede kluba ni nobene specifične zgodbe … Žal je naš takratni koroški klub razpadel in moral sem poiskati nekaj drugega. Sam sem imel željo bit v klubu, v katerem se bom dobro počutil, in ker sem v Energiji imel par zelo dobrih prijateljev, smo se zmenili za članstvo. Glede gorenjskih povezav pa še sam ne vem, kako je s tem. Enostavno “klapamo” skupaj! So mi kot druga družina! Na Gorenjskem je res vedno veselo!

Tudi mtb.si ima eno “jetijevsko” vprašanje. Ne razumejo vsi tega fetiša, fascinacije s turkizno-rumeno ekipo, njihovo zgodovino in tehnologijami. Kako Yeti Cycles vidiš ti?

Imajo vrhunske inženirje, kar tudi močno dokazujejo, nekatere moti, da pride nov model vsake 5-6 let, nekatere moti, da je cena precej zasoljena … Sam sem imel željo po Yetiju več kot 10 let. Potem sem si rekel: “Jah, kdaj, če ne zdaj, ko sem mlad in neodgovoren do denarja?!” 😂 Dokler ga nimaš v garaži, lahko govoriš, da je “overpriced”, a razlika v izdelavi je ogromna napram večini firm (tisti, ki me poznajo, vejo, da sem zamenjal že veliko enduro koles in da ne tolčem prazne slame). Glede switch infinity linka pa kar Mareta Obida pocukajte za rokav, če kdo želi res vedeti, v čem je štos! Moje mnenje je, da je res izjemna ideja!

Se greš naslednje leto “pomatrat” na Black Hole EWS?

To pa žal prepuščam drugim norcem, sam bom del močne Black Hole ekipe, ki bo skrbela, da bo vse na svojem mestu in da bo tekma potekala brez zapletov. 🙂

jaka močilnik, yeti sb150
Z Yetijem SB150 pa rad pozira, foto Matej Golob

mtb.si (standardna): Tvoj popoln dan na kolesu (kje, kaj, s kom)?

Jaka: Ne glede na vse prefurano v mojmu lajfu, domača je sevedno najboljša! Najraje z mojimi koroškimi norci in pa z gorenjsko družino. 😉

Tvoj popoln dan brez kolesa?

Hajkanje na domačo Uršljo goro.

Kaj bi počel, če ne bi nihče izumil gorskega kolesa?

Verjetno bi se podal v moto športe.

Povej kaj o svojem najljubšem kolesu.

Vsako kolo je specifično … Da bi rekel, da je eno izmed mojih dosedanjih najljubše, bi delal krivico ostalim, a če že moram, bi izpostavil dve: Scott Ransom je fascinanten na celodnevne “ture” … A ko pride štoparica v igro, ni para turkiznemu SB150!

Tvoje prvo kolo?

Rumen rog iz Hervisa.

S kom bi najraje fural? Komer koli na svetu (ali v vesolju), živim, mrtvim, namišljenim …

Nimam posebnih fantazij glede tega. Vsi poznamo Peršaka, največ mi pomeni, da ga lahko spremljam, mu po možnosti pomagam na njegovi življenjski poti do morebitnega vrha!

Najboljši nasvet, ki si ga kdaj dobil / ali nasvet, ki ga lahko daš drugim?

Spust’ sprednjo, če začne drset!

Tvoj padec, ki si si ga najbolj zapomnil?

Tut teh je žal kar nekaj… Bomo kar določili, da je bil kar grd leta 2020 v Kočevju na dirki. 😉

Preberi še

Na verigi: Ana Perko
Na verigi – pravila in dosedanji izprašani

Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Furam zase
Sledite nam