Freestyle gradimo skupaj
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
6. septembra 2016

Pionir paralelcev, dvobojev, bajkfajtov … ki se je iz Ljubljane premaknil na Notranjsko in se lotil širjenja religije pumptracka.

Grega Stopar je vso pot iz Andore proti domu razmišljal, koga naj izbere za naslednjega. Šele pred domom, ko se je peljal mimo Postojne, mu je blisknilo. Na zeleno. Dejana! Pionirja paralelcev, dvobojev, bajkfajtov, ustanovitelja KD Rajd … ki se je iz Ljubljane premaknil na Notranjsko in se lotil širjenja religije pumptracka.

Dejan Gorenc

Vzdevek: Zeleni blisk
Kraj: Orehek pri Postojni
Starost: 38
Pripadnost klubu, podjetju, plemenu … : Rajd, Dejmo neki narest (Pumptrack Slovenija)

Grega: Čestitke za asfaltni pumptrack v Orehku, povej nam, kako je objekt zaživel in kakšno je sporočilo vsem, ki morda še oklevajo pred gradnjo česa podobnega v majhnem naselju.
Dejan: Povezujte se, imejte dobre ideje in močno željo. Tako vas nič ne more ustaviti. V Orehku ni nastala zgolj prva asfaltna proga, rodila se je zgodba o povezovanju in sodelovanju kolesarjev. Takšnih, ki jim ni vseeno in si v prihodnje želijo narediti še več na področju razvoja tega športa v Sloveniji.

Svoje delovanje širiš tudi v Postojno ter s portalom www.pumptrack.si kar čez celo Slovenijo. Kakšne načrte še imaš za vaš konec?
Notranjsko-primorska regija je naš pilotni prostor. Idej je ogromno, potencial pa še večji. Postojna se je zelo pozitivno odzvala na naš klic in skupaj ustvarjamo nekaj zelo pomembnega. Nekaj, kar mladina danes nujno potrebuje.

V zadnjih letih si dodobra spoznal delovanje Evropske unije in se zagotovo naučil marsikaj o evropskih razpisih in financiranju. Imaš kakšen dober nasvet za posameznike, klube ali druge organizacije, ki bi se lahko prijavili za sredstva Evropske unije, pa enostavno nimajo pojma kam se obrniti?
Sam bi pričel z dobrim načrtom in jasnim ciljem. Delajte na vsebini in realni koristi, ki jo ta lahko prinese družbi. Povezujte se z ljudmi, ki razumejo vaš načrt in vas pri tem tudi podpirajo. V Sloveniji je precej organizacij, ki vam lahko svetuje ali vas usmeri k aktualnim razpisom z vašega področja (npr. Regionalne razvojne agencije, Mladinski centri, Informacijske točke Europe Direct …).


Pred dnevi na modularnem pumptracku v Postojni, foto Valter Leban

mtb.si (standardna): Tvoj popoln dan na kolesu (kje, kaj, s kom)?
Dejan: Za popoln dan ni nujno potrebno kolo. Dovolj je že, da delam stvari, povezane s kolesarjenjem.

Tvoj popoln dan brez kolesa?
Glej zgoraj.

Kaj bi počel, če ne bi nihče izumil gorskega kolesa?
Več bi skakal po trampolinu.

Povej kaj o svojem najljubšem kolesu.
Nikoli nisem bil mahnjen na tehniko, zato nimam pojma, katero moje dosedanje kolo je bilo “top”. Vem pa, da sem bil čustveno najbolj navezan na Gorazdovo Naso. Vozil sem unikatno mašino človeka, ki sem ga imel rad in je naredil vse, da bi ustvaril kolo po moji meri.

Tvoje prvo kolo?
Mislim, da je bil to Rog Pony.

Tvoj vzornik?
Tine Mahkovec & ekipa.

Tvoj mladi obetavnež za prihodnost?
Uh, ne sledim tekmovanjem. Gotovo jih je polno.

Najboljši nasvet, ki si ga kdaj dobil / ali nasvet, ki ga lahko daš drugim?
Ne pozabimo, da smo ljudje družabna bitja. Povezujmo se in sodelujmo.

Tvoj padec, ki si si ga najbolj zapomnil?
Svoje padce sem že pozabil, rane so zaceljene. Sedaj bolj spremljam padce svoje hčerke, ki gre vedno bolj po stopinjah svojega očeta.

Preberi še
Na verigi: Grega Stopar
Na verigi – pravila in dosedanji izprašani
Pumptrack: Hočem valove!


Ustanovitelja KD Rajd Tine in Dejan, prav takrat enkrat pred desetletjem, a še s sokolskimi napisi

Freestyle gradimo skupaj
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam