Rok Naglič, calcit bike team
Valamar SI 2021
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
7. junija 2021

XC Stattegg, pri Slovencih priljubljena avstrijska dirka, je včeraj za nekatere služila kot generalka pred tretjo dirko svetovnega pokala v olimpijskem krosu v Leogangu

Avstrijsko nadaljevanje gorskokolesarske sezone je poleg tekmovanj za mlade, začetka domačega pokala, dirke v eliminatorju, gostilo tudi preizkušnjo olimpijskega krosa prve kategorije UCI. Nekaj zvenečih imen v moški in ženski kategoriji in zopet odlična predstava Calcitovega Roka Nagliča, ki je z rezultatom napovedal, da je nanj potrebno računati tudi prihajajoči vikend v Leogangu.


Moški elite in U23

S sedmimi krogi je najhitreje opravil Danec Sebastian Finni (CST PostNL Bafang MTB Racing Team), ki je v cilj prišel s 43 sekundami prednosti pred Avstrijcem Gregorjem Ragglom (Trek Vaude). Tretje mesto je osvojil še en Avstrijec, Maximilian Foidl (KTM Factory MTB Team) je zaostal minuto in 16 sekund. Več kot odlično četrto mesto je pripadlo Roku Nagliču (Calcit Bike Team), ki je za zmagovalcem zaostal minuto in 23 sekund.

Blaž Žle (Calcit Bike Team) je z zaostankom desetih minut osvojil 16. mesto, njegov klubski kolega Matic Kranjec Žagar pa je bil 22. (+13:42). Anže Dolenšek je osvojil 29. mesto. Dirke nista zaključila Matjaž Lozar (MBK Črni Vrh) in Jaka Starman (KD Rajd).

Rok Naglič: “Šlo je v redu. Prvi krog sem zaključil prvi, nato v drugi krog normalno v prvi skupini, potem pa smo se nekoliko ločili. Tempo prvega je bil za las prehiter, tako da sem šel v svojem ritmu. Na koncu 4. mesto. Glede na konkurenco sem zadovoljen.”

Ženske elite in U23

Avstrijka Mona Mittelwallner (Trek Vaude) je prišla v cilj prva in za več kot štiri minute prehtela Ukrajinko Jano Belomojno (CST PostNL Bafang MTB Racing Team). Na tretje mesto se je uvrstila Nizozemka Anne Tauber. Belomojnina klubska kolegica je za prouvrščeno zaostala dobrih šest minut. Maruša Knap (Calcit Bike Team) je zasedla 15. mesto.

Mladinke in mladinci

Med mladinkami je Daša Mlakar (MBK Črni Vrh) osvojila 10. mesto. Zmage v kategoriji se je veselila Italijanka Sara Cortinovis (4SI). Pri mladincih je Tine Jereb, klubski kolega Mlakarjeve, osvojil 18. mesto, zmagal je Nemec Lars Gräter (German Technology Racing).

Vrstni redi na my.raceresult.com.

Sobotne prizkušnje za mlajše kategorije

Med dekleti do 17 let je Hana Kranjec Žagar (Calcit Bike Team) zaostala le za domačinkama Katrin Embacher (Schuler Sport Schwoich) in Evo Herzog (RC Arbo Asko Omya Villach). V kategoriji mladincev do 17 let pa je bil Marcel Gladek (MBK Črni Vrh) uvrščen na šesto mesto. Zmage se je veselil Alexander Hemmerle (RSC Raika Krug Mieming). V kategoriji do 15 let je Maruša Šerkezi (BTC City Ljubljana Scott) osvojila tretje mesto. Med deklicami do 13 let je Tajda Šoštarko (Calcit Bike Team) končala na petem mestu.

Ostale vrstne rede najdeš na bike09.at.

Naslovna fotografija je iz Kočevja. Foto Grega Stopar.

Preberi še

XC Kočevje: Belomojna in Bair, Naglič tretji
XC Kočevje: Intervju z Rokom Nagličem

Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam