Freestyle gradimo skupaj
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
28. februarja 2012

Češka zvezdnica krosa je prva gostja naše verige intervjujčkov, ki prihaja iz tujine. Kako imaš lahko iz mladinske kategorije tri kolajne s SP? Preprosto, trgaš še na špecjalki.

Huržikova! Tako se prav izgovori priimek prve dame češkega krosa in prvega tujega imena v naši verigi pogovorov med jezdeci. Je prvo tuje ime v naši verigi intervjujčkov med kolesarji, izbral jo je mednarodno razmišljujoči zadnji gost Luka Žele.
Tereza je od lani članica nemške ekipe, sicer pa se je skozi kategorije prebijala leto pred Tanjo Žakelj. Iz mladinske konkurence ima kar tri kolajne s svetovnih prvenstev – zlato s tistega nepozabnega krosa v Livignu leta 2005, ko je Tanja Žakelj osvojila prvo slovensko kolajno v tej disciplini, bronasto; zraven pa še zlato in srebrno z vožnje na čas na cesti. Na vrhu je bila tudi med mlajšimi članicami, kjer je postala zmagovalka svetovnega pokala.
Zala rjavolaska med elito še ni posegla čisto na vrh. Je pa z vrsto uvrstitev v prvo deseterico v svetovnem pokalu za v ZDA živečo Katerino Nash druga Čehinja na lestvici UCI ter olimpijka iz Pekinga z željo po Londonu. Letošnjo sezono te dni na Cipru začenja odlično.

Tereza Huříková
Kraj: Valašské Meziříčí, Zlín, Češka
Starost: pred kratkim 25
Ekipa: Sabine Spitz Haibike Pro Team

Lahko opišeš svoje priprave na sezono doslej? Kje si ta trenutek?
Zdaj sem na Cipru na prvih dirkah z našo ekipo Sabine Spitz Haibike Pro Team. Do decembra sem bila doma na Češkem, potem smo šli na Mallorco in se vrnili v januarju. V februarju sva bila Gran Canarii s fantom, ki je tudi moj menedžer.

Kaj te žene naprej?
To sem že poskušala ugotoviti, a za zdaj neuspešno. Neka globoka želja doseči in se naučiti več …

Kakšen je tvoj tipičen dan, ko tekmuješ?
Tekmovalni dan se ponavadi začne ob sedmih. Pripravim si vse za dan, zajtrkujem, se oblečem, ponavadi se pred štartom uro do uro in pol ogrevam na trenažerju. Med ogrevanjem naredim nekaj intervalov, nato se preoblečem. Če je potrebno, poskusim štartni krog ali grem naravnost v štartni boks. Še zadnji poljub fantu in gremo na štart :).

Tvoj popoln dan na kolesu (kje, kaj, s kom)?
Nekje v gorah z veliko singli! Kjer me nekdo vodi in lahko le uživam v lepi vožnji in razgledih. Za popoln dan mora biti poleg tudi moj fant Pavel.

Tvoj popoln dan brez kolesa?
Preživela bi ga ob kakšnem jezeru, s plavanjem in sončenjem, potem bi si na hribu z razgledom privoščila piknik, zvečer pa šla v kino ali kaj podobnega.

Kaj bi počela, če ne bi nihče izumil gorskega kolesa?
Ne nadziram svoje usode. Že drobne stvari nam lahko zelo spremenijo življenje, zato je nemogoče reči.

Povej kaj o svojem najljubšem kolesu?
Lahko kot peresce, trdno kot skala, voljno kot les in udobno kot fotelj v kavarni. Haibike izpolnjuje moje želje.

Tvoje prvo kolo?
Roza U.S. Cycles.

Tvoj vzornik?
Imam nekaj idolov – vsi imajo močno voljo, visoke cilje, ves čas trdo delajo, so osredotočeni, a še vedno družabni in prijazni.

Tvoj mladi obetavnež za prihodnost?
Žal se mi ne sanja.

Tvoja najljubša jed, sladica?
Sveža ali kuhana zelenjava, sadje, po možnosti naravnost z drevesa, pečen riž, ribe, za posladek pa jogurt s sadjem in oreščki. Pa dober kapučino!

Najboljši nasvet, ki si ga kdaj dobil / ali nasvet, ki ga lahko daš drugim?
Ljudje se lahko privadimo vsemu, zato ne recite, da nečesa ne zmorete. Če si res želite, vam bo uspelo!

Tvoj padec, ki si si ga najbolj zapomnila?
V karieri sem jih imela že kar nekaj 🙂 Naprimer tisti lani jeseni v Champeryju, ko sem si zlomila dve kosti, ko sem “poljubila” drevo pod skokom.

www.terezahurikova.com

Na uvodni fotografiji Tereza po petkovi zmagi na Cipru. Foto foto Armin M. Küstenbrück / EGO Promotion.

Freestyle gradimo skupaj
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
Sledite nam