28. marca 2016

Na premieri SloXcupa v Vrtojbi v neprijaznem vremenu 250 kolesarjev, med člani prva zmaga Energijinega Gregorja Dimica.

Sezono Pokala Slovenije v krosu pod novim imenom SloXCup je v Vrtojbi odprla dirka XC Griči, petič v izvedbi kluba DEŠ Fleš.

V spremenljivih vremenskih razmerah – nekaj časa je deževalo, nato pa je začelo pihati – so dirko članov krojili mlajši člani, ki morajo po pravilih pokala še vedno štartati za člani elitne kategorije. Po menjavah v vodstvu so šli v šesti in zadnji krog skupaj s precejšnjo prednostjo pred zasledovalci Gregor Dimic (Energijateam.com), Rok Naglič (v svoji prvi pokalni dirki za Calcit bike team) in Moreno Pelizzon (UC Caprivesi).

Na koncu pa je bil v cilju za svoj 22. rojstni dan prvi Dimic, 7 sekund pred Nagličem. Pelizzon je v zadnjem krogu povsem popustil, a še ostal pred najhitrejšim med elito, Hrvatom Đanijem Simčićem (Adrenalina), ki je vodil po prvem krogu.

“Že na začetku zadnjega kroga sem potegnil z okrepne postaje in na vrhu vzpona sem imel že nekaj prednosti,” je povedal aktualni državni prvak Dimic, ki je danes osvojil svojo prvo zmago na tej ravni. “Potem me je Rok še enkrat ujel, a na koncu sem bil močnejši. Vso dirko sem se počutil močnega, čeprav sem v štartu ostal v gneči, nisem hotel pretiravati.”

Gregor bo sredi aprila s klubskim kapetanim Mitjem Tancikom nastopil na etapni dirki 4 Islands. “Zaenkrat je vse podrejeno temu projektu,” pravi Dimic.

V slabo zastopani dirki žensk je zmagala Tina Perše (Calcit). Dirko mladincev je z minuto prednosti dobil Italijan Federico Tauceri (Trivium – Froggy Team), med mlajšimi mladinci je bila zmaga Miha Klemenčiča (MBK SportR.si) tesnejša. Med mladinkami je zmagala Vita Movrin (Energijateam.com). V dirki veteranov in amaterjev so bili najhitrejši trije iz najmlajše veteranske kategorije: Matej Lovše (Tuš team) pred Matjažem Budinom (SportR.si) in gostiteljem Mitjem Černetom (DEŠ Fleš).

Na XC Griči 2016 je kljub ne najbolj prijaznemu vremenu nastopilo kar okrog 250 kolesark in kolesarjev, poleg domačih tudi nekaj italijanskih in hrvaških. V dirki veteranov in amaterjev, ki so dirkali v najtežjih razmerah, pa je žal prišlo tudi do dveh resnejših poškodb. Naj se kosti hitro celijo!

Naslednja dirka pokala SloXcup bo XC Idrija 9. aprila.

www.sloxcup.com

Na uvodni fotografiji Gregor Dimic. Vse fotografije Jani Brumat/Dead Frame/DEŠ Fleš

Oglej si še
XC Griči: Fotogalerija

XC Griči SloXcup 2016 Vrstni redi

XC Griči SloXcup 2016 Vrstni redi po krogih

Sledite nam