svetovni pokal Maribor world cup
3. avgusta 2021

Novi iztek proge za spust v Maribor bike parku Pohorje bo velika atrakcija zadnje od letošnjih treh avgustovskih dirk.

Spored in informacije za gledalce: Trojni DH program na Mariborskem Pohorju se začenja

Prvotni cilj v Snežnem stadionu, prizorišču Zlate lisice pri hotelu Arena, je že skoraj pozabljen. Z drugim paketom dirk svetovnega pokala (od leta 2007) se je spodnji del proge usmeril proti Čopovi (smučarski) progi oziroma spodnji postaji vzpenjače. Cilj je bil že na obeh straneh zgradbe, zdaj pa so ga potegnili še morda 200 m naprej na parkirišče pod vzpenjačo.

svetovni pokal Maribor world cup
Novi prihod v cilj iz izraka, foto Jože Kokol

Ciljni “step-down” skok s ceste pod vzpenjačo na parkirišče je delo gradbene ekipe Batt Crew, zamislili so si ga skupaj s slovenskim Red Bullom. Doskoku bo sledil desni ovinek (upajmo, da ga Vali Höll tokrat uspešno zvozi) in nato cilj.

“Atraktiven skok in spust do parkirišča, kjer bodo tekmovalce pričakali navijači, je zagotovo največja tehnična sprememba na progi letos,” je vodja tekmovanja Iztok Kvas povedal o skoku, ki so ga dokončali te dni.

maribor world cup
Kje je kaj na svetovnem pokalu Maribor – tudi približno vrisan novi cilj

Pod velikim zaslonom s prenosom s proge bo med svetovnim pokalom to odlično mesto za spremljanje dirke. Pozor, le za svetovni pokal. Proga za evropski pokal in evropsko prvenstvo se zaključi na starem cilju med spodnjo postajo vzpenjače in kampom.

Battovci so na novo zgradili tudi ciljni skok na progi evropskega pokala in prvenstva, tistega, s katerim je posebno dober prijatelj Luka Berginc.

Naslovna fotografija Jože Kokol

Preberi še

Sledite nam