Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
7. marca 2013

Državni prvak v krosu si zasluži kratek pogovor že če NE zamenja ekipe. Še zlasti ker ni veliko manjkalo …

Matjaž Budin ne bo menjal kluba. Zakaj je to novica? Ker je aktualni državni prvak v olimpijskem krosu in ker ni dosti manjkalo, da ne bi zamenjal barv. Če pozorno bereš, si opazil-a, da ga v novici konec januarja, ko se je v ekipo Orbea Geax vrnila Nina Homovec, sploh nismo omenjali.

“Da, bile so ponudbe iz drugih klubov, a na koncu ni prišlo do dogovora,” zadnje mesece osvetli vodja ekipe Orbea Geax Primož Štrancar.

27-letni Primorec z začasnim bivališčem v Ljubljani bo tako vsaj še eno sezono kolesaril v modrem dresu Orbea Geax.

AD: Matjaž, kako bo videti tvoja sezona? Razmišljal si tudi že, kako boš lahko dirkanje uskladil z drugimi obveznostmi, službo?
MB: V službo še ne hodim, si pa želim čim prej diplomirati. Zimo sem tako posvetil diplomi, pa tudi zaradi slabšega vremena sem manj treniral, tako da treningov nisem opravil po načrtu.

Bo diploma na fakulteti za šport na kolesarsko temo?
Da, tema je eksperimentalni 10-tedenski program vadbe moči in kako vpliva na pripravljenost kolesarja. Delo je že napisano in v zadnjih popravkih.

Kdaj začneš tekmovalno sezono?
23. marca nameravam nastopiti na eliminatorju v Ajdovščini. Morda še prej za trening odpeljem kakšno zimsko ligo na Hrvaškem, bom še videl.

Kakšen bo tvoj koledar nastopov v sezoni?
Krosi v Sloveniji in kakšna malenkost čez mejo, tudi kakšen maraton, kot je Garda, in še kakšnega zanimivega v bližini. Zanimajo me tudi etapne dirke, kot lanski Trans Germany, kjer smo dobili možnost nastopa, a brez posebnega pokrovitelja je stroškov kar precej. Če bo priložnost kot lani, gremo takoj. To so zelo zanimive dirke in tudi doseči se da kaj.

Eden pomembnejših ciljev je gotovo branitev naslova v krosu?
Da, pa še na državnem prvenstvu bi rad zmagal. Cilj je oboje, a bo verjetno v maratonu težje. V krosu ne bo Mateja Lovšeta, v maratonu pa si Lenart Noč zelo želi tega naslova, pa še kdo se lahko pojavi … Tudi jaz se bom potrudil.

Kolesa baje še ne boš menjal, še vedno boš na 26-palčnih obročnikih?
Da, bolj po sili razmer, a ne bi za vsako ceno menjal na 29, pa tudi ugodna priložnost se ni ponudila. Za slovenski kros to ni hendikep, potem so tu še eliminatorji, kjer je 26 boljši, za maraton pa bi verjetno že imel 29.

Člansko ekipo tvorita z Blažem Pristovnikom, kaj trenirata skupaj?
Bolj redko, haha, se bolj meniva, pa ne pridem do Obale.

Še opomba: V člansko ekipo v krosu pri Orbea Geax smo zadnjič šteli še Naceta Krivonoga, pa se je izkazalo, da bo Nace nastopal predvsem v enduru.

Na naslovni fotografiji Budin pred Lovšetom na lanskem XC Griči. Tega dvoboja med člani ne bomo več videli. Foto Mateja Pelikan

Casio GShock
Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
Sledite nam