Tomi Misser
19. aprila 2024

Španec, ki je MTB kariero začel v spustu, je danes eden najhitrejših veteranov na etapnih preizkušnjah. Misser že četrtič po kvarnerskih otokih.

Španski gorski kolesar, eden pionirjev evropskega spusta, nekdaj mladinski evropski prvak v tej disciplini, tudi zmagovalec dirk svetovnega pokala, je z bratom Pauom v devetdesetih letih tvoril jedro španskega tekmovalnega DH. Mnogo kasneje se je Misser vrnil na tekmovališča, a v popolnoma drugačni luči, spoznali smo ga kot odličnega tekmovalca na etapnih dirkah, že leta 2019 je slavil na dirki 4 Islands, kasneje tudi na ABSA Cape Epic, tam tudi letos. Prav tako je v odličnem položaju, da še enkrat slavi po štirih otokih.

Tomi Misser je tudi dvakratni svetovni prvak med veterani. To mu je uspelo leta 2019 v kategoriji 40 do 44 let. Slavil je v krosu in v spustu. Vse to je dosegel na kolesih znamke Orbea. Kasneje je Orbeo zamenjal za Mondrakerja in pripravil še en kolesarski projekt! To je XC podmladek, imenovan Misser Junior Team, ki se je letos preimenoval v Misser Project. Del Tomijeve ekipe je že drugo sezono slovenska obetavna gorska kolesarka Meta Tancik.

Misser nekaj besed o ciljih in dirki 4 Islands

“Letos sem na dirki prvič z novim partnerjem Karlom Plattom, s katerim sva nedavno končala ABSA Cape Epic. Prej sem na tej dirki vedno vozil z mojim dobrim prijateljem in fotografom Davidom Ruanom. Zelo veliko tekmujem, letos bom vozil še Swiss Epic, čez mesec dni pa zopet na veteranskem svetovnem prvenstvu spust in XC.”

“Rad imam vse kolesarske zvrsti. Uživam na gravlu, v XCju, na kolesu za spust, na etapnih dirkah ali na maratonih. Povezovati skušam vse kolesarske zvrsti.”

“Na 4 Islands mi je najljubša etapa na Rabu. Včasih je bila to druga etapa, sedaj bo to zadnja. Rab mi je všeč, ker je tam vse dinamično. Malo gor, malo dol. Zabavno je in tudi nekaj tehničnih delov se najde. Tukaj resnično uživam.”

“Izredno rad tekmujem na tej dirki in vedno se rad vračam. Vzdušje je vedno odlično. Razgledi so fantastični, trase so top in pa spanje na barkah. Vse skupaj je izredno. Prav vsakemu priporočam, da pride sem, doživi to izkušnjo in da uživa na Hrvaškem.”

Naslovna fotografija Matej Hartman @matej.mahmtb

Preberi še

4 Islands
4 Islands in zgodba dneva: Robbie Powell
4 islands in zgodba dneva: José Antonio Hermida

Sledite nam