4 Islands, Robbie
17. aprila 2024

Južnoafričan je na 4 Islands v vlogi serviserja vzmetenja in potopnih sedežnih opor.

Robbie je na dirki 4 Islands je že četrtič. Dvakrat je bil v vlogi tekmovalca, sedaj je že drugo leto serviser vzmetenja. Drugače ima v mestu Gqeberha (nekdanji Port Elisabeth) svoje podjetje, ki se ukvarja s servisiranjem in predelavo vzmetenja in potopnih sedežnih cevi. Sodeluje z večino trgovcev v Južni Afriki, prav tako skrbi, da imajo tekmovalci lokalnih klubov vzmetenje vedno pravilno nastavljeno.

Tekmovalni del 4 Islands mu je dal pravi vpogled, kaj mora kot serviser postoriti

Robbie pravi, da so mu izkušnje z dveh dirk po kvarnerskih otokih, ki ju je prevozil kot tekmovalec, dale tisti pravi vpogled, na kaj je potrebno paziti pri nastavitvah vzmetenja. Predvsem pa zna vzmetenje učinkovito in hitro poservisirati, kar je na tovrstnih dirkah ključnega pomena.

Dan pred prologom je že ustregel nekaj tekmovalcem in jim popravil oziroma pripravil vzmetenje. Tekmovalcu iz Hong Konga je razdrl in zamenjal vse glavne sestavne dele na vilicah Lefty Ocho. Neki dami je popravil zaklep na vilicah Fox in hkrati naredil osnovni servis. Po prologu pa se je lotil popolnega servisa na dveh potopnih sedežnih oporah Fox Transfer. Kot pravi, mu dela na letošnji dirki zagotovo ne bo zmanjkalo, saj tiste prave etape, kjer trpijo vilice in blažilci, šele prihajajo.

Bo pa Južnoafričan, ki ima pod pasom že 55 prevoženih etapnih gorskokolesarskih dirk, še nekaj časa ostal v Evropi, saj bo na prihajajočem kolesarskem festivalu ob Gardskem jezeru del servisne ekipe proizvajalca vzmetenja RockShox.

Njegov kolesarski servis najdeš tudi na spletu: rbco.co.za.

Fotografiji Matej Hartman

Preberi še

4 Islands

Sledite nam