Nace Kokelj
Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
5. julija 2021

Še en mlad spustaš v seriji, ki jo pripravljamo v sodelovanju z Odborom za gorsko kolesarstvo Kolesarske zveze Slovenije.

Nace je bil v 2019, zadnji sezoni serije Unior Downhill Cup, z zmagami na vseh štirih dirkah, na katerih je nastopil (tudi na državnem prvenstvu), najboljši mlajši mladinec. Lani je prvič nastopal med mladinci in na državnem prvenstvu osvojil bronasto kolajno.

Osebna izkaznica

 • Starost: 18 let
 • Klub: Wolf Racing Team
 • Kraj: Kopačnica (Gorenja vas)
 • Višina: 174 cm
 • Teža: 79 kg
 • Max watti: /
 • Trener: /

Kolo

 • Znamka: Nukeproof
 • Model: Dissent
 • Posebnosti: 29/27,5 “mullet”
 • Teža: /
Nace Kokelj
Državno prvenstvo 2020 Maribor, foto Žiga Mikeli

Kako ti grejo priprave oziroma kako si začel sezono?

Letos sem se hotel pripraviti na sezono tako, kot se vsako leto, le da se to ni izšlo po planu. Vmes je posegel lock down, ki je pripomogel k zaprtju vseh fitnes centrov ter omejitvam na občine, da nisem moral trenirati na nobeni drugi progi kot na svoji domači.

Kakšni so tvoji cilji za naprej?

Osebno nimam nekih visokih ciljev, mi je pa cilj izpopolniti tehniko na kolesu, da bi se peljal čim hitreje ter gladko, kar pa bi prineslo tudi posledično verjetno dobre rezultate na vseh tekmah.

Kje se vidiš čez 3 leta?

Točno še sam ne vem, vem pa, da bo poleg šole še vedno čas za kolo in verjetno tudi za tekme, tako da bom to vprašanje pustil rahlo nedoločeno.

Katera je tvoja najljubša proga/dirka?

Moja najljubša proga v Sloveniji je verjetno kar World Cup proga na Pohorju, poleg nje pa se verjetno najde še kakšna proga v Schladmingu v Avstriji. Tekma, ki sem si jo najbolj zapolnil, je tekma v Trbovljah leta 2019. To je bila moja najbolj blatna tekma od vseh, saj je voda tekla po progi v potokih.

Nace Kokelj
Državno prvenstvo 2019 Trbovlje, foto Miha Skrt

Na kakšnem terenu si najhitrejši? Prednosti in slabosti glede na teren oziroma razmere na progi?

Po svoji presoji bi rekel, da mi gredo najbolje od rok kakšne korenine ali pa skalnat teren, kot je rock n roll na Pohorju, poleg tega pa najbolj uživam na hitrih progah s kompresijami – ena takih je World Cup linija v Mariboru.

Kateri element/sposobnost na kolesu bi rad še izboljšal?

Predvsem bi rad izboljšal svoje skakanje s kolesom in pa seveda mehkobo na kolesu, ker se mi zdi, da se še vedno rahlo trd.

Si se kdaj spogledoval s katero drugo disciplino?

Najbolj se mi je približal motokros, saj se mi zdi, da je podobno downhillu in obenem mi je tudi to v užitek. Tako da si bom mogoče enkrat omislil tudi svoj kros motor.

S kom najraje treniraš? S kom bi se najraje peljal na furo?

Najraje treniram z klubskim kolegom Juretom Tuničem, saj me je verjetno on spravil čez vse večje skoke, kar sem jih do sedaj preskočil, poleg tega je z njim vsaka fura letela. Na furo se najraje peljem s svojimi klubskimi kolegi in prijatelji.

Nace Kokelj
Državno prvenstvo 2020 Maribor, foto Sara Selšek

Koga bi najraje premagal?

Na to vprašanje nimam odgovora, saj si vsak vedno želi premagati boljšega od sebe, bi pa se seveda nekoč rad boljše peljal od svojega brata.

Kaj te motivira?

Mene predvsem motivira to, da bi rad sestavil čim boljšo vožnjo na celotnem spustu, da bi se tako rekoč peljal brez napak in pri tem užival.

Kaj počneš, ko nisi na kolesu?

Takrat pa ponavadi zahajam v kakšne hribe ali pa na morje.

Kje največ treniraš?

Največ treniram doma na domačih trailih, sem pa včasih dosti zahajal v bližnji Bike park Cerkno, ki so ga žal podrli.

Imaš kakšne posebnosti pri treningu?

/

Imaš kakšne posebnosti pri prehrani?

Naslovna fotografija: Nace Kokelj desno ob mladinskemu prvaku Žanu Piršu, ki prejema zlato kolajno od Tomaža Barade. Foto Žiga Mikeli @zigamikeli

Preberi še

10 minut do starta: Luka Berginc
10 minut do starta: Marko Niemiz

Casio G-Shock
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam