Pravilnik OGK
22. januarja 2023

OGK z novim tekmovalnim pravilnikom

Odbor za gorsko kolesarstvo in BMX pri Kolesarski zvezi Slovenije je potrdil pravilnik za dirke slovenskega pokala in državnih prvenstev v krosu, spustu, enduru, BMX dirkanju in pumptracku. (več …)
Novice
Novosti UCI, Vlad Dascalu
26. decembra 2021

V prihodnjem letu UCI z nekaj novostmi

Pri Mednarodni kolesarski zvezi UCI so za sezono 2022 predstavili nekoliko spremenjen pravilnik za tekmovanja v gorskem kolesarstvu in na grbinsatih poligonih. (več …)
Novice
Freerider
Kratki kros, UCI
26. septembra 2021

UCI z novostmi v prihajajočih sezonah

V času svetovnega prvenstva v cestnem kolesarstvu v Flandriji so se sestali vodilni pri Mednarodni kolesarski zvezi in predstavili novosti in spremembe v gorskem kolesarstvu in v ciklokrosu. UCI širi...
Novice
15. februarja 2020

Spremembe pravilnika krosa za mlade

Tu so novi pravilniki Odbora za MTB in BMX Kolesarske zveze Slovenije za vse discipline. Podrobneje o pomembnih spremembah slovenskega pokala in prvenstva za mlade v krosu, ki naj bi...
Novice
12. oktobra 2018

Ciklokros: Spremenjen pravilnik

Pred prihajajočo sezono še nekaj novih določil s strani Kolesarske zveze Slovenije. In ne pozabi, start sezone že čez slab mesec. (več …)
Novice
3. oktobra 2018

UCI: Osvežen pravilnik za leto 2019

Mednarodna kolesarska zveza UCI je objavila nekaj sprememb pravil pri gorskokolesarskih tekmovanjih - spust, kros, etapne dirke. Dodali so še e-kolesa, pumptrack in snežni spust. (več …)
Novice
27. septembra 2018

UCI: Prihodnje leto SP za e-kolesarje

Mednarodna kolesarska zveza v novi pravilnik za gorsko kolesarstvo vključila tudi e-mtb, “snow bike” in pumptrack. Za gorske kolesarje s pomočjo elektromotorjev v 2019 prvič tudi mavrične majice! (več …)
Novice
Freerider
4. januarja 2018

Ko se vmeša Evropska komisija

Imetnikom licenc Kolesarske zveze je sedaj prepovedano nastopati na dirkah izven koledarja zveze. Evropska komisija pa krepi pravice profesionalnim športnikom. In kaj nas čaka v prihodnosti? (več …)
Novice
Sledite nam