Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
5. januarja 2020

Anja in Barbara sta dočakali novo leto, prav tako jima je uspelo priti do začrtanega cilja, a brez težav tudi tokrat ni šlo. Še vedno se nahajata v Peruju.

Več kot letom dni, natančneje 24. oktobra lani, sta se Anja in Barbara z ljubljanskega letališča prek Amsterdama odpravili do Buenos Airesa in za konec čisto na jug Argentine, do Ushuaie. Tam je bil start njune biketouring avanture, ki ju sedaj vodi vse do Mehike!

Minilo je že 14 mesecev potepanja s kolesi. Kaj zanimivega sta doživeli v mesecu decembru? Še vedno se nahajata na in ob neskončnih cestah Peruja. Prišla je deževna doba, ki jima je dodobra prekrižala načte. Števec na kolesih se je vmes obrnil že na 10.000 kilometrov. Pesti ju nekaj težav z zdravjem in še kaj. Na poti do cilja v Mehiki bosta vztrajali vsaj še pet mesecev.

Neskončne ceste

Treking

{gallery}2020/200106_anja_barbara{/gallery}

Takole pravita dekleti:

“Morava priznati, da je bilo kolesarjenje po Great Dividu res nekaj posebnega. Narava nama je kljub slabemu vremenu postregla s čudovitimi kolesarskimi potmi in to sredi neokrnjene pokrajine, kjer sva pedale poganjali na vso moč, medtem ko so naju z zanimanjem opazovale lame in alpake.

Prihoda v Huaraz sva bili resnično veseli, saj sva po naporni vožnji, ki naju je zadnje dni dodobra izčrpala, prav veseli daljšega počitka. 

V Huaraz sva prikolesarili skupaj z nemško kolesarsko Luiso, ki je na poti že skoraj tri leta. Zadnje tri dni smo kolesarile skupaj, divje kampirale in si izmenjevale anekdote in nasvete.

Najin načrt o enodnevnih pohodih v okolici Huaraza se nama je žal malce podrl. Deževna doba ni nič kaj rožnata in med najinim bivanjem v Huarazu je deževalo prav vsak dan, temni oblaki pa so zakrivali pogled na Cordillero Blanco (Bela gorska veriga), tako da sva se prepustili počitku in lenarjenju. Vmes sva skočili še do serviserja, da nama je popravil določene stvari na kolesih.

Po dobrem tednu počitka sva jo kljub dežju mahnili naprej. Ustavili sva se v vasici Yungay, kjer sva si ogledali Sveto pokopališče. Gre za kraj, ki ga je leta 1970 po potresu zasul plaz in kjer je življenje izgubilo približno 15.000 ljudi. Res tragičen dogodek.

Naslednji dan pa sva se vseeno odločili, da se podava na enodnevni treking do znamenite lagune 69. Kljub predrti gumi na kombiju na poti do začetne točke pohoda in slabemu vremenu se nama je uspelo “vtihotapiti” v nacionalni park Huascarán po drugi poti in se tako izogniti vstopnini. Pohod je bil čudovit in laguna s svojo turkizno barvo definitivno vredna ogleda.

In naslednji dan jo že mahava naprej v smeri Cajamarce. Kazalo je, da nama bo uspelo doseči mesto pred novim letom, a so nama stvari malce zagodle.

Jaz sem božični večer preživela na straniščni školjki z bruhanjem in drisko. Očitno sem nekaj nekje staknila, Barbara jo je na srečo dobro odnesla in je lahko skrbela zame. Po nekaj dneh se je zdravstveno stanje malce izboljšalo tako da sva krenili naprej na pot.

Zaradi spleta okoliščin (plazovi prek cest, podrt most, še vedno težave z zdravjem) sva se odločili, da poiščeva avtomobilski prevoz do Cajamarce, kamor nama je na koncu uspelo priti pred 2020.

Razen novoletne večerje nisva kaj posebej praznovali, saj me je tokrat napadla vročina in močan prehlad. Med prevozom pa so mi uspeli pokvariti prednjo zavoro, kamor je očitno prišel zrak, glede na to, da je čisto prazna in da se kljub zračenju ne vrne v pravo stanje.

V naslednjih dneh tako sledi ponovno servisiranje kolesa, pitje toplega čaja in upanje, da se zdravstveno stanje kmalu izboljša in da jo lahko mahneva naprej, novim dogodivščinam naproti.”

Ko tudi z javnim prevozom ne gre kot po maslu

{gallery}2020/200106_wanderers{/gallery}

In jo zagode vreme

{gallery}2020/200106_bike_wanderers{/gallery}

Anjo in Barbaro lahko spremljaš na facebooku in instagramu pod imenom The Bike Wanderers.


Po Južni Ameriki sta prevozili že 10000 kilometrov!

Vse fotografije so njuno delo

Preberi še
The Bike Wanderers: Po poti Peru Great Divide
The Bike Wanderers: Leto dni je naokoli
The Bike Wanderers: Po enajstih mesecih še kar “grizeta” kolena
The Bike Wanderers: Iz Bolivije v Peru
The Bike Wanderers: Devet mesecev na poti in še kar v Boliviji

The Bike Wanderers: Lepote Bolivije
The Bike Wanderers: Iz Argentine v Bolivijo
The Bike Wanderers: Po pol leta se je nabralo dobrih 5000 kilometrov!
The Bike Wanderers: 5 mesecev na poti po Južni Ameriki
The Bike Wanderers: 4 mesece na poti po Južni Ameriki
The Bike Wanderers: Južnoameriški popotnici se javljata že tretjič
The Bike Wanderers: Drugo javljanje južnoameriških kolesarskih popotnic
The Bike Wanderers: Prvo javljanje južnoameriških kolesarskih popotnic
The Bike Wanderers: Odkrivanje Južne in Srednje Amerike s kolesom

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam