robidišče
Casio GShock
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
23. marca 2022

Ravno pravšnja druščina, kolesa na preizkus, pivovarski prijatelji … In tudi traili so nas prav tako težko čakali, kot mi njih.

Robidišče, najbolj zahodno naselje naše dežele, je večini prebivalcev Slovenije ravno toliko od rok, da tam verjetno ne bo kakšnih ogromnih kolesarskih druženj. Saj česar koli masovnega tudi vasica ne prenese.

Si pa tu skozi vso sezono sledijo druženja prijetnega obsega. Kriv je seveda Robidišče Trail Center s pripadajočim hotelčkom (ali obratno). S prvim druženjem smo sezono 2022 odprli minuli konec tedna. Odličen razlog je bila flota testnih koles Specialized iz trgovine Extreme Vital, poleg pa še četica električnih Turbo Levo SL, ki so ostala na lokaciji, kjer bodo na voljo vso sezono.

robidišče
Gravelčki so malo samevali

Traila ni zaenkrat nobenega novega (se najde nekaj novega izven trail centra, vprašaj!), so pa vsi obstoječi, od Fat Hansa do Napoleona, v odlični formi, čeprav se tudi v prašnih razmerah še najde kak blaten odsek. Ta hrib ima svoje muhe.

napoleon trail, robidišče
“Le Napoleon”

Dva dni smo furali do bolečin – na noge, s pomočjo e-motorčkov ali “shuttlov” – preizkušali kolesa, se dobro hranili v barčku trail centra in pri sosednjem kmečkem turizmu, srkali žlahtno pivo Reservoir Dogs in marsikakšno rekli. Kakšnih 50 umazanih duš vsak dan.

V soboto smo podelili tudi lepe nagrade obeh omenjenih partnerjev za tiste, ki so opravili (in opravile) največ krogov v omenjenih kategorijah. Čeprav šteje kakovost in ne količina. In kres smo prižgali. Tudi v ne prav visokih hribih nad Nadižo je marca še zelo sveže, tako da je bila hitro gneča pri ognju.

robidišče

Vsi, ki smo bili, se letos zagotovo še vrnemo. Naj fotografije motivirajo tudi vas, ki ste morda bili v zadnjih letih ali sploh še ne. Ker je Robidišče res samo eno.

Ta teden žal ne sprejemajo gostov in ne shuttlajo, ker so zboleli.

www.arbischa.si
@robidisce_trail_center

Fotogalerija

Vse foto Matej Lovrič @obalnabikescena

Nagrajenci, razni

V nedeljo pa spet od začetka (le brez nagrad)

Preberi še

Vrečkova testura: Traili na koncu sveta

Pumpaj Slovenija Vrhnika
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam