4endurance sis 2
Freestyle Giant Human Fish Gravel Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
21. septembra 2015

Skupna naslova Fischbachu in Bartovi, na finalu v Leogangu 4. mesti za Pandurja in Hrastnikovo.

Na finalu evropskega pokala v spustu iXS European Downhill Cup v Leogangu v Avstriji, ki je letos že gostil tudi svetovni pokal, je Žiga Pandur (Unior Tools Team) zasedel četrto mesto med člani, Monika Hrastnik (Črn trn) pa prav tako četrto med ženskami.

Jure Žabjek (Unior Tools Team) je bil najhitrejši v kvalifikacijah, v superfinalu trideseterice pa je s predrto gumo končal na 28. mestu. A se je na koncu vendarle veselil tretjega mesta v končni razvrstitvi serije za zmagovalcem, Nemcem Johannesom Fischbachom (Ghost RRP), in drugouvrščenim Poljakom Slawomirjem Lukasikom (NS Bikes FroPro). Pandur je 7. in Miran Vauh (Črn trn) 14.

Jure je bil v seriji iXS letos tretji v Kranjski Gori in Špičaku, v kvalifikacijah, ki prav tako prinašajo točke, pa je zabeležil dve drugi in eno prvo mesto.

Skupna zmagovalka pri ženskah je Italijanka Eleonora Farina (Mangusta), Monika je 6.


V Leogangu so prva tri mesta v superfinalu moških zasedli Francoz Benoit Coulange (ROC VTT), Fischbach in Lukasik. Žiga je za zmagovalcem zaostal 5 sekund, za tretjeuvrščenim pa dobro sekundo.

Pri ženskah je zmagala Čehinja Jana Bartova (Ghost RRP) pred Farino in Švicarko Carino Capellari (Radon Magura). Monikin zaostanek za zmagovalko je bil nekaj večji, 17 sekund.

Pri moških je v superfinalu nastopil še Vauh, a je padel in končal na zadnjem, 29. mestu. V finalu žensk je bila Špela Horvat (Uni team) 6., Eva Horvat (Spank A team) pa 9. Vid Kovač (Črn trn) je bil z 12. mestom najhitrejši Slovenec 12. v finalu članov.

Vrstni redi 
Končna razvrstitev 

Na uvodni fotografiji najuspešnejša trojica sezone, od leve Lukasik, Fischbach in Žabjek. Vse foto Thomas Dietze/extreme-pics.de

Specialized turbo
Freestyle Giant Human Fish Gravel Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam