Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
22. septembra 2016

Pravijo, da so proge za spust v svetovnem pokalu, zato se po koncu sezone, ko si lahko privoščijo tudi kakšen zlom, dvajseterica pomeri še na Red Bull Hardline v Walesu.

Zamisel se zdi kar mačistična, a je naposled realna: proge spustov za svetovni pokal so za najboljše na svetu prelahke, saj so prilagojene 150. tekmovalcu, pa mladincem in ženskam. V gorati regiji Snowdonia na severu Walesa – ki je mimogrede narodni park – je zato Dan Atherton postavil najbolj zaguljeno progo na svetu. Predvsem zaradi skokov, na katerih mora dvajseterica povabljenih na dirko pokazati vse, kar zna, da cela pride v dolino.


Atraktivni skok čez cesto, foto Olaf Pignataro/Red Bull Content Pool

Red Bull Hardline so minuli konec tedna izvedli tretje leto zapored. Po koncu svetovnega pokala in po svetovnem prvenstvu, ko si tekmovalci v spustu nekako “lahko privoščijo” tudi poškodbe. In ne, na treningih niso vsi prišli celi v dolino. Kdor tu zamoči skok, praviloma na skoči na noge in ne otrese prahu s sebe, ampak počaka na reševalce.

Najboljši na svetu? Britanci so spustaška velesila številka ena in če so bili na štartu oni (čeprav brez svetovnega prvaka), pa gostje in Avstralije in Nove Zelandije in en Kanadčan … Da, elitna druščina, a ko bodo v Wales zvabili še kakšnega Američana, Francoza in še koga, bo Hardline pomenil še več.


Uniorjev Ruaridh Cunningham na enem od manjših skokov, ki bi bil na navadni dirki že ogromen, foto Dan Hearn/Red Bull Content Pool

Letošnji zmagovalec je Bernard Kerr. Lanski zmagovalec Ruaridh Cunningham, član slovenske ekipe Unior Tools Team, je moral biti letos zadovoljen tudi z drugim mestom. Tudi na tretjem in četrtem mestu sta bila Britanca: Adam Brayton in Gee Atherton.


Najhitrejši na dirki Hardline 2016, foto Olaf Pignataro/Red Bull Content Pool

Posnetek celotne dirke najdeš na redbull.tv

Na uvodni fotografiji zmagovalec Kerr, foto Boris Beyer/Red Bull Content Pool

Zbrali pa smo še nekaj videov, ki najbolje pokažejo, kako “hard” je Hardline


Red Bullovi vrhunci


Reportaža Film Smith Media


Na krovu z Ruaridhom


Pri GMBN so takole razmišljali, če je to najtežji DH vseh časov

Casio GShock
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam