počena napera - tinetova delavnica
Pumpaj Slo Velenje
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
20. aprila 2016

Tink in odletela je. Napera namreč. Tudi to se lahko zgodi. Zakaj? Preberi in poglej.

Tink … in napera poči. Ne sicer sama od sebe, saj mora biti vedno kakšen dejavnik, ki povroči, da napera popusti in povzroči nekaj škode na obročniku.

V Tinetovem primeru je bila to veja, ki jo zaradi neprevidnosti dobil med obročnik. Le ta bi lahko zakrivila tudi padec in posledice bi lahko bile mnogo hujše. Ne samo za kolo ampak tudi za kolesarja.

Napere lahko popustijo in počijo zaradi večih vzrokov. Eden je recimo tudi ta, ko so napere preveč napete in ob nekoliko tršem pristanku takrat kompenzirajo udarec obročnika s tlemi, popustijo in počijo. Obroč se zvije in včasih kolesar ne more nadaljevati vožnje. Prav tako je v Tinetovem primeru, ko je med neprevidno vožnjo dobil med napere vejo, ki se je zataknila med obročnik in vilico ter polomila napero. Obroč se je zvil in vožnja naprej je bila otežena.

V takšnem primeru pomaga ključ za napere, ki ga imaš s seboj v nahrbtniku. Bodisi je ključ sestavni del “multitool” kompleta ali pa samostojen. Poglej si, kako se rešiti iz tovrstne zagate!

Šesta epizoda: Poučena špica

Kamera: Anže Furlan in Uroš Ložar
Montaža: PSGT-Productions.com

Oglej si še

Tinetova delavnica

Pumpaj Slo Velenje
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam