20. februarja 2011

V prvi dirki serije Sunshine Cup in otvoritvi evropske sezone na Cipru zmaga Annike Langvaad in Karla Markta, Blaža Klemenčič druga. Nadaljevanje v petek.

V prvi dirki serije Sunshine Cup in otvoritvi evropske sezone na Cipru zmaga Annike Langvaad in Karla Markta, Blaža Klemenčič druga. Nadaljevanje v petek.

Otvoritev evropske sezone v krosu, dirka prve kategorije UCI v kraju Voroklini na Cipru, je v sončnem vremenu pripadla Danki Anniki Langvad in Avstrijcu Karlu Marktu. Sezono je odlično začela tudi naša Blaža Klemenčič (Felt Ötztal X-Bionic), ki je pri dekletih osvojila drugo mesto in tako začela zbirati tudi pomembne točke za Slovenijo na lestvici deklet v krosu. Ta bo odločala o številu Slovenk prihodnje leto na olimpijski dirki v Londonu.

Markt, sicer Blažin kolega v ekipi Felt Ötztal X-Bionic in tako tudi varovanec Roberta Pintariča, je zmagal pred Švedom Emilom Lindgrenom in Švicarjem Fabianom Gigerjem.

Za Blažo je na tretjo stopničko stopila druga Danka Kristine Norgaard. Zmagovalka Langvadova je bila prepričljiva in je sama povedla že kmalu po štartnem krogu. V prvih štirih od petih krogov dirke je vsak krog pridobila minuto prednosti pred Blažo, svojo prvo zasledovalko.

“Pozimi se nisem pripravljala nič drugače kot prejšnja leta in ne vem, zakaj mi je šlo tako dobro. Očitno še lahko napredujem. Vesela sem, da sem tako začela sezono,” je povedala zmagovalka.

Blaža še zdaleč ni bila nezadovoljna, saj je bila tudi ona daleč pred ostalimi. “Annika je bila danes premočna. Nisem imela nobenih možnosti, da bi ostala z njo. Nastopila sem s polnovzmetenim kolesom, zato sem bila zelo hitra v spustih, na vzponih pa mi ni šlo tako dobro in Annika mi je ušla. Ampak vedno je dobro biti na zmagovalnih stopničkah že v prvi dirki,” je povedala edina slovenska predstavnica na Cipru.

Svoj prvi poskus v krosu je žal neslavno še pred štartom z okvaro zaključila zmagovalka svetovnega pokala v 4krosu, Nizozemka Anneke Beerten.

Markt, ki je prav tako kot Blaža nastopil s polnovzmetenim Feltom Edictom, je to izbiro označil za svojo prednost. Do zmage pa mu je pomagala tudi smola Lindgrena, ki se je v odločilnem trenutku v zadnjem krogu “zašlekiral” (pri prestavljanju mu je z verižnika padla veriga).

Ciprski Sunshine Cup se nadaljuje v petek s tridnevno etapno dirko Afxentia (UCI SHC).

Vrstni red

ženske
1. Annika Langvad (Dan/Easton-Rockets) 1;45:39
2. Blaza Klemenčič (Slo/Felt Ötztal X-Bionic) +5:17
3. Kristine Norgaard (Den/HMTBK) +9:08
4. Janka Stevkova (Svk) +11:08
5. Anne Terpstra (Niz) +12:17

moški
1. Karl Markt (Avt/Felt Ötztal X-Bionic) 1;49:35
2. Emil Lindgren (Šve/Rabobank-Giant) +0:20
3. Fabian Giger (Švi/Rabobank-Giant) +0:47
4. Periklis Ilias (Grč) +1:17
5. Kevin van Hoovels (Bel) +1:32

Vir Cyprus Sunshine Cup, foto Armin M. Küstenbrück

www.mtbcyprus.com

Sledite nam