Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
21. oktobra 2011

Bolje rečeno, leteči cirkus na Mikonosu, saj so se prav tam ustavili fantje iz ekipe adiridas, ki so znani po svojih skakalnih veščinah.

Nemški turisti niso nič posebnega na Mikonosu, enem najbolj znanih izmed Kikladskih otokov v Grčiji. Večina jih tja prileti, nekateri priplujejo z ladjami, skoraj nihče pa ne pride tja z ladjo in skuša tam leteti. In to kar s kolesi. Točno to pa je izvedla četverica, ki jo boste spoznali v tej reportaži.

Marius, Peter, Marc in Ludwig so se na otoku ustavili le za kratek čas v okviru prav tako kratke grške turneje, na kateri so zastopali ekipo adiridas, ki je zelo dobro znana bralcem nemških revij, v njej pa je kar lepo število zvezdnikov. Vendar tudi četverice iz naše zgodbe ne gre podcenjevati, še posebej ne Mariusa in Petra, ki sta pokazala zares dobre trike in veliko poguma. Še kaj več bi pokazala, če ne bi bila utrujena od vseh dogodivščin na letalu in ladji ter pomanjkanja, ali bolje rečeno odsotnosti spanca. Vendar so Nemci profiji in so tudi v vročem jesenskem ozračju pokazali, kaj znajo.

Fantje večinoma nastopajo na sejmih in festivalih, včasih pa se udeležijo tudi kakšnega tekmovanja v dirtu ali slopestylu. V vožnji in letenju so zelo dobri, prav tako pa imajo tudi pravo žilico za samopromocijo, ne manjka pa jim niti podjetniškega duha. Marius Hoppensack je celo soustanovitelj in solastnik znamke koles Bredo. Vendar je na koncu dneva važna samo zabava, pravzaprav je takrat zabava najbolj pomembna. Ne samo, da fantje ne bodo šli spat s kurami, vmes bodo skušali zadeti še kakšno letalo z vodnimi baloni ter se pomerili v igricah, ki bodo morale ostati skrivnost, saj nas berejo tudi otroci. Zabavo prenašajo tudi na kolo, saj v tem načinu vožnje več kot uživajo.

Vabilo, ki ga ni mogoče zavrniti
Nad plažo Paradise na Mikonosu je bungalovsko naselje Votsalaki, katerega vodja je prav tako zelo navdušen kolesar in eden glavnih akterjev športa na otoku (ter z dirt parkom na dvorišču tudi v Atenah). Fante je povabil na kratek odklop, ki je bil ravno prav dolg za nekaj dobrih slikanj na otoku, ki je sicer slaven zaradi vsega drugega, samo kolesarstva ne. Prva postaja je bilo tako staro mesto Mikonos, ki je sestavljeno iz značilnih belih hiš, nad katerimi se bohotijo famozni mlini na veter. Na dan obiska mesta je bilo res videti, kot da je v mestu cirkus, saj so fante na vsakem koraku spremljale horde turistov s fotoaparati, otroci pa so tekali za njimi in jih glasno spodbujali. Le lastniki restavracij so mrko gledali preko praznih teras. Objekt za skakanje se je našel na vsakem koraku, naj si bo to star polomljen čoln ali pa stopnišče za 400 let staro cerkvico. Ljudje so vedno obstali, zaploskali in že smo šli naprej.

V opuščen rudnik
Opuščen rudnik in kamnolom na drugi strani otoka predstavlja zatočišče za ljubitelje motokrosa, vendar smo bili na tisti peklensko vroč dan tam povsem sami. Fantje so se razkropili in čez pol ure je vsak izmed njih našel svojo lokacijo za slikanje. Peter Henke je bil junak dneva, saj je našel neverjetno linijo preko prelomnice in naprej do stene na drugi strani mini kanjona, kjer je naredil čudovit flair. Če bi to videla dekleta, bi ga še bolj oblegala, kot ga sicer … Drugi trije pa so se razkropili po skoraj surrealistični sceni zapuščenih stavb, polnih starih železnih konstrukcij, ki pod žgočim soncem rjavijo zaradi vpliva slanega morja. Marc Rüsing je izbral linijo skozi podrto steno hiše, ki bi si zaslužila uporabo polnovzmetenega kolesa, saj je bil pristanek dobra dva metra nižje zares trd. Toda kmalu zatem se je bilo treba umakniti, sonce je bilo premočno.

Najboljša vrsta zabave ob bazenu
Tudi po umiku nazaj ob in v bazen še ni bil čas za parkiranje koles, saj je tik ob bazenu še tlačilna proga in razmeroma velik dirt. Za slednjega je bil veter premočan, tako da se je na njem igral le Ludwig Jäger, ostali pa so sončni zahod dočakali na pumpu in nastale so še zadnje fotografije s tega kratkega potovanja. Do naslednjič, saj se leteči cirkus zagotovo vrača na Mikonos!

www.adiridas.com

Avtor vseh fotografij Grega Stopar; na uvodni sliki Marius Hoppensack pod znamenitimi mlini na veter, eni glavnih turističnih atrakcij starega mesta Mikonos.

Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam