Energija bikes
Freestyle Giant Wheelbase Trgovina Ride Koloset
18. novembra 2016

Mini festivalček furanja in druženja nad Sočo: Avški Kuk, Kanalski Vrh, Kolovrat, Park Pečno, Korada …

Kako bi bilo, če bi mtb druščine, formalne ali neformalne, v vsakem slovenskem kraju enkrat letno povabile stare in nove prijatelje od blizu in daleč na kolesarjenje po “svojih” stezicah? Hrvatje imajo za to posrečen izraz “biciklijada”, z malo truda so to lahko pravi mali festivali.

Minuli konec tedna so to že tretjič storili v Kanalu. Poroča Tadej Humar:

Pretekli vikend smo se že tretje leto zapored gorski kolesarji družili na dogodku MTB Kanal v srednji Soški dolini, ki je bil v drugem poskusu na srečo precej sončen.

Okoliški hribi na obeh bregovih reke Soče ponujajo nekaj zares zanimivih trailov. V soboto je bilo med drugim mogoče na enduro turi preiskusiti spust z Avškega Kuka v Avče, deloma speljan po zdaj res že bivši downhill progi. Sledil je vzpon po dolini Doblarce do Kolovrata, ki ponuja precej slikovitih razgledov, ter spust po novo urejeni progi do Parka Pečno.


Vzporedno je potekala še turistična tura, namenjena ljubiteljem manj tehnično zahtevnih odsekov, ter predstavitvi lokalnih posebnosti.

V nedeljo je sledil še vzpon na Korado in končni spust v Plave. Lanskega rekorda po številu kolesarjev in kolesark nismo presegli, smo bili pa vsi veseli res dobrega vzdušja in pozitivnih odzivov, zato že nestrpno čakamo naslednje druženje, morda v toplejšem delu leta, z novimi očiščenimi potmi in še pestrejšim spremljevalnim programom.

Uvodna fotografija Miha Skrt

www.facebook.com/mtbkanal in FB dogodek

Energija bikes
Wheelbase Koloset Trgovina Ride Freestyle Giant
Sledite nam