22. novembra 2016

Novi predsednik Odbora za gorsko kolesarstvo in BMX je Jan Starman, z njim še prenovljena postava petih članov in stari selektor.

Pred nedeljsko zaključno prireditvijo Odbora za gorsko kolesarstvo in BMX v Mengšu so se prav tam sestali predstavniki gorskokolesarskih klubov pod okriljem Kolesarske zveze Slovenije in izvolili nov odbor.

Novi predsednik OGK je Jan Starman, 40-letni član kamniškega Calcita, tudi tekmovalec v krosu.

Ob njem bodo v novem 4-letnem mandatu odbor sestavljali še Gregor Dimic (Energija), Miha Jakopič (Rajd, koordinator za spust), Tadej Ergaver (Črn trn), Tilen Frank (BSX, koordinator za BMX) in Matjaž Budin (MBK SportR.si) ter še predstavnik, ki ga delegira Društvo kolesarskih sodnikov.

Selektor reprezentance pa ostaja Urban Ferenčak, ki je pred malce manj kot letom vskočil namesto Roberta Pintariča.

Predsednika in člane odbora dokončno ustoliči skupščina KZS 18. januarja. Takrat bo dosedanji predsednik OGK Mohor Vrhovnik tudi uradno predal dolžnosti svojemu klubskemu kolegu Starmanu.

Janove točke

Jana smo povprašali po njegovem programu. Takole ga je na kratko predstavil: “Glavne točke mojega programa so: podpora tekmovalcem, njihov razvoj skozi močne slovenske pokale in čim več dirk UCI; z delom z mladimi skozi različne iniciative zagotoviti dobro bazo za naprej; množičnost, delo na popularizaciji gorskega kolesarstva; pomoč prirediteljem gorskokolesarskih prireditev okoli dovoljenj in zakonodaje, stvari se počasi premikajo na bolje. Tu mora biti zveza sogovornik pri oblikovanju nove zakonodaje. V našem imenu bo nekdo del konzorcija oprimopoti.si, prirediteljem pa želimo pomagati z navodili in izkušnjami, kako se lotiti organizacije, da ne bi prehitro obupali.”

Proračun je še neznanka, kako načrtovati dejavnosti brez tega? “Upam, da ga dovolj zgodaj izvemo, da bomo lahko izbrali akcije, ki jih lahko izpeljemo v povezavi s klubi. Moja vloga je, da bo to čim prej jasno, to bo kar velik izziv.”

Urbanova želja je delo z mladimi. “Da se mlade, ki prihajajo v mladinske kategorije, dvigne, in se jih s časom pripelje v starejše kategorije, kjer lahko pokažejo svoj potencial in pripeljejo Slovenijo na višje mesto,” je mislil predvsem na olimpijsko disciplino, ki se ji sam najbolj posveča, ob tem pa za druge discipline sodeluje s koordinatorji.

Za uvodno fotografijo sta Jan (levo) in Urban (desno) v nedeljo pozirala v Mengšu

Sledite nam