Freestyle zaposluje
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
22. januarja 2019

Prva izvedba MTB kampa s podpisom ene največjih avtoritet s področja maratonov in etapnih dirk, ki je bila minuli konec tedna v Rabcu in okolici, je bila zadetek v polno s petdeseterico udeležencev iz Slovenije, BiH in Hrvaške.

Marsikdo je že slišal za bike center in bike park v Rabcu, od koder je blizu na številne poti v vzhodnem delu Istre. Ko smo izvedeli, da bo Peter Vesel, vrhunski kolesar etapnih gorskokolesarskih dirk in maratonov, zmagovalec Cape Epica, tam priredil tridnevni kamp s svojim podpisom, smo vedeli, da moramo biti poleg.

Kamp se je začel popoldan v petek 18. januarja, na prvo turo pa smo se odpravili z nekaj malega zamude, saj smo čakali, da neha deževati. Prvega dne je bilo na sporedu kolesarjenje po parku, ki se nahaja v neposredni bližini hotela. Na srečo so vse poti prekriste s peskom, tako da ni bilo težav z lepljivim istrskim rdečim blatom.

Za vsak primer je bilo poskrbljeno tudi za pranje koles in tudi Motorexovih čistil je bilo v izobilju, tako da se je večina koles vsaj preko noči svetila in bila dobro podmazana.

Drugi dan se je začel v znamenju prvega bolj konkretnega vzpona do naselja Ripenda Kosi, ki leži kakšnih tristo metrov nad morjem. Po tehnično zahtevnih enoslednicah smo nadaljevali proti vasicama Ripenda Krasa in Ripenda Verbanci ter do Labina in nazaj v Rabac. Popoldan smo oddelali še tehnično delavnico, v kateri nam je prof. Dekleva dal najosnovnejša navodila za hitro in čim varnejše spuščanje. Teorijo smo preizkusili tudi v praksi na kar zaguljenih kamnitih odsekih in jo (v glavnem) odnesli brez padcev.

Tretjega dne smo šli na daljšo turo, iz Rabca čez Labin do Skitače in nazaj. V nedeljo so vsi udeleženci kampa zabeležili več kot 40 prevoženih kilometrov z okoli 1000 višinskimi metri vzponov, večinoma izven cest.

 
Ups, nekaj je narobe s Petrom …. Moramo najti novega šefa kampa.

“Iskreno povem, da sem presenečen nad številom udeležencev,” nam je povedal Peter Vesel. “In tudi da so nekateri s seboj pripeljali tudi družine, to me še posebej veseli. Kamp sem si zamislil tako, da vsak nekaj odnese. Vesel sem, da so bili udeleženci zadovoljni in da so jih zanimala tudi predavanja. Na koncu tudi trase niso bile prezahtevne, tako da je bilo tudi zabavno, ne le naporno. Zelo sem zadovoljen z vikendom, tako po objavah v družbenih medijih in tem, kar pravijo udeleženci. Najpomembnejše pa je druženje somišljenikov in spoznavanje novih ljudi, s katerimi delim strast, gorsko kolesarstvo. Hvala vsem, ki ste prišli, zaradi vas je kamp tako lepo uspel. In gotovo ni bil zadnji!”


Nad Rabcem se najdejo tudi zahtevnejše poti. Tako se spusti Peter.

To pa še ni bilo vse. Poleg kolesarjenja so udeleženke in udeleženci zvečer spremljali zanimiva in koristna predavanja. V petek je Uroš Gnezda (Cult) pojasnil osnove nastavljanja vzmetenja. V soboto je nato pred kolesarjenjem tudi potrpežljivo nastavil vzmetenje vsem, ki so to želeli.

V soboto popoldan pa je fizioterapevt Urban Komac strokovno pojasnil vzroke najpogostejših težav in poškodb mišic pri kolesarjih ter pomen raztegovanja in masaže. Žal je zaradi bolezni predavatelja Roberta Ciglarja odpadlo predavanje o prehrani in hidraciji.

Namestitev v hotelu Valamar Sanfior je bila cenovno ugodna, sobe, postelje in hrana vrhunski, od bike parka pa je iz sobe dobesedno le nekaj minut.

Udeleženke in udeleženci kampa so svoje vtise v družbene mreže delili že med vrnitvijo. Zaključek pa je: Pridemo spet!

www.valamar.hr

 

Valamar Loves Bike na Facebooku

Peter Vesel na Facebooku

Sledi opravljenih tur na Garmin Connect:

Prvi dan
Drugi dan
Tretji dan

Casio GShock
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam