Valamar SI 2021
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
9. aprila 2014

Fotogalerija in poročilo Nejca Puša z zadnjih dveh dni dirt tekmovanja Vienna Air King.

MTB dirt tekmovanje Vienna Air King je del bike festivala Argus na dunajskem trgu Rathausplatz, na katerem je bil tudi letos med razstavljalci slovenski turizem. O plakatih “pri nas je gorsko kolesarjenje prepovedano” na njihovi stojnici nimamo informacij, imamo pa še zaključno poročilo Nejca Puša s fotogalerijo:

Pretekli vikend je Dunaj gostil eno od prvih postaj serije tekmovanj FMB. Prireditev se je tri dni odvijala pred ogromno mestno hišo, na štartni listi pa se je pokazalo kar nekaj velikih imen. V petkovem boju za mesto v kvalifikacijah se je dokazoval tudi naš Primož Tanko, ki s svojo predstavo tokrat ni prepričal žirije. Poročilo o Primoževem poskusu

Sobotno popoldne smo preživeli ob bolj ali manj sproščenih linijah najboljših, ki so se potegovali za mesto v nedeljskem finalu. Nicholi Rogatkin je navduševal s svojimi počasnimi frontflipi, Louis Reboul z neverjetnim stilom, Thomas Genon je bil pobudnik za več “trainie” voženj … Množica obiskovalcev na trgu pred mestno palačo je postala glasnejša, ko se je začel 45 minut dolg “best trick jam”. Za razliko od klasičnega tekmovanja, kjer šteje serija trikov na vseh skokih, je tu pomemben le en. Največ je v zadnjem poskusu pokazal Poljak David Godziek, ki je čez najmanjši skok pokazal backflip cliffhanger.

V nedeljo je sledilo finalno tekmovanje, kjer se je zbrala največja množica obiskovalcev. Zaradi slabih vremenskih obetov so organizatorji spektakel spravili v tek nekoliko prej, kot je bilo predvideno – deževati je namreč začelo tik pred superfinalnimi vožnjami najboljših. Močen naliv je bil povod za odpoved le teh, upoštevali pa so se rezultati dveh finalnih voženj. Po mnenju žirije je največ pokazal Kanadčan Brett Rheeder, takoj za njim pa Poljak Godziek. Francoz Genon je zasedel tretje mesto.

Posnetek tekmovanja si lahko ogledaš tukaj

Vrstni red finala
1. Brett Rheeder
2. Szymon Godziek
3. Thomas Genon
4. Oskar Nagy
5. Nicholi Rogatkin
6. Simon Pages
7. Elof Lindh
8. Diego Caverzasi
9. Louis Reboul
10. Sam Reynolds

www.vienna-air-king.at
www.bikefestival.at

Besedilo in vse foto Nejc Puš www.pusnejc.com

Preberi še:
Tanko letos (še) ne bo kralj Dunaja 5. 4. 2014
Vienna Air King: Čaščenje bogov dirka 8. 4. 2009

Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam