c2c gravel
29. aprila 2023

Na prireditvi prejšnji konec tedna kolesarji različnih starosti in kolesarskih izkušenj iz treh držav: Slovenije, Madžarske in Hrvaške.

Prejšnjo soboto, 22. aprila, so izvedli že tretji C2C Gravel 2023. C2C kot “coast to coast”, od obale do obale. Med obalama Mure in Drave namreč. Udeleženci so lahko izbirali med dvema trasama, malce pod 100 km in 70 km.

Idejni oče in tudi traser je Nenad Ciglar, pravi zemljevid in enciklopedija Međimurja na dveh nogah, pravzaprav na dveh kolesih. Tako da je zadovoljstvo s traso kar zagotovljeno.

Tokrat so kolesarili v nasprotni smeri urinega kazalca. Startali so pred počitniško hišico Lina v Pleškovcu, se napotili proti severu, proti Muri, in se vzpeli v Gornje Međimurje. Nato pa proti jugu in proti Dravi in nazaj v Pleškovec.

Ob kolesarskih izzivih je bila to priložnost za navezovanje novih stikov, deljenje izkušenj ter za uživanje v lokalni hrani in pivu. Gostje iz Slovenije, Madžarske in Hrvaške so se največ orientirali po GPS sledeh na svojih kolesarskih računalnikih in telefonih. Kot je na takšnih dogodkih navada, ima takšna orientacija prednost pred označevanjem trase. Le na nekaj ključnih križiščih so postavili puščice.

c2c gravel

Dogodek je bila tudi priložnost za kolesarsko in gastronomsko turistično ponudbo Međimurja. Glavna pokrovitelja sta bila turistična skupnost Međimurske županije in občina Sveti Juraj na Bregu.

Povsem nauradno smo izvedeli, da nameravajo poleg zdaj že tradicionalnega spomladanskega izvesti še jesenski dogodek. Gotovo pa bo vsaj naslednji C2C Gravel bolje obiskan.

Spletna stran: ride-gravel.me/c2c-2023

Fotografije prireditelj

Preberi še

Makadamkanje pri nas in v bližnji okolici v 2023

Sledite nam