1. septembra 2013

Na peti in predzadnji dirki serije SloEnduro na Javorniku najhitrejši Medvešček pred Rutarjem in Kordežem. Šest odličnih etap in majhne razlike.

Po julijskem Black Hole enduru na Koroškem se je serija SloEnduro nadaljevala s peto in predzadnjo preizkušnjo, Kamplc endurom v parku Javornik v Lomah pri Črnem Vrhu nad Idrijo. Dirka, ki je s tretjo izvedbo najstarejša v tej disciplini pri nas, je bila hkrati prvo državno prvenstvo v enduru.

V šestih hitrostnih preizkušnjah se je poskusilo 66 kolesarjev in kolesark, poleg domačih še iz Avstrije, Hrvaške in Italije ter celo Poljske in Rusije.

Na koncu je dneva je bil najhitrejši Kristjan Medvešček (KK Črn trn) z okroglim časom 24 minut, sedem sekund sta za njim zaostala Robert Kordež (Orbea Geax) in Nejc Rutar (Rajd Trek/Unior Tools Team). V absolutni razvrstitvi sta jim sledila odlični mladinec Vid Peršak (Orbea Geax) in Avstrijec Max Leitsberger, ki je sezono začel z zmago na dirki Tre camini v Trstu.

Prve naslove in majice državnih prvakov v tej disciplini so seveda razdelili po kategorijah. Pri mlajših od 19 let je naslov osvojil Peršak, pri 19-29 Medvešček, pri 30-39 Kordež, pri 40-letnih in starejših Primož Štrancar (Orbea Geax) in med ženskami Ana Zupan (Energijateam.com).

Absolutni zmagovalec in prvak v najmočnejši kategoriji Kiko pravi takole: “Težka dirka, še na polovici dirke sem bil tretji z zaostankom dveh sekund. Vedel sem, da je treba pritisnit, zato sem bil v zadnjih treh etapah na limitu, fizičnem, ne po tveganju. Organizacija je bila super, proge zakon, pripombo bi imel edino na merjenje s čipi, ki se mi za tako tesno dirko zdi premalo regularno.”

Serija SloEnduro se naslednjo nedeljo, 8. septembra, zaključi z dirko Čelešnk enduro v parku MTB Čelešnk nad Blagovico.

sloenduro.com

Na uvodni fotografiji zmagovalec Kristjan Medvešček, foto Vanja Kodermac. Fotogalerija

SloEnduro: Kamplc enduro 2013

Sledite nam