Freestyle gradimo skupaj
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
24. oktobra 2019

Par je odkljukal potepanje z avtodomom, seveda s kolesoma med tovorom. Potepala sta se med Dolomiti in Toskano. Jan poroča s fotografijami in videom vred.

Jan in Mateja Porič sta odkljukala potepanje z avtodomom, seveda s kolesoma med tovorom. Potepala sta se med Dolomiti in Toskano. Takole poroča Jan, s fotografijami in videom vred:

Svoje prve izkušnje s potovanji z avtodomi sem dobil že pred kar nekaj časa, ko smo večkrat potovali z večjim avtodomom, kjer nas je bilo lahko tudi do šest oseb. Vedno so se mi zdeli dolgi, široki in visoki, nerodni za vožnjo po ozkih cestah in na sploh za parkirat … Takrat ga nisem nikoli vozil.

Ko sem še tekmoval v spustu, sem vedno spal v avtu, kjer sem imel narejeno posteljo, ki jo še vedno uporabljam v fiatovem doblu. Sedaj, ko imam s seboj še dve enduro kolesi, ki ju nočem imeti čez noč zunaj, to potem vodi v razstavljanje koles vsak večer ter nato zlaganje v avto kot lego kocke. En okvir pod posteljo, drugi na sprednji sedež in še nekam kolesa …

Vedno sem imel željo preizkusiti manjši avtodom in letos je končno prišel čas in priložnost, da sva ga z ženo pri Hiši na kolesih najela za dva tedna. Tako sva na lastni koži prvič preizkusila, kako je potovati s predelanim vanom. S seboj sva poleg postelje sedaj vozila še kuhinjo, wc in kopalnico, kar nama je omogočilo precej bolj udobno raziskovanje novih in že znanih krajev.

Ko sva potovala in si ogledovala mesta, sem kolesi še vedno razstavil in pospravil pod posteljo, kjer je večji boks, saj sem tako imel boljši občutek, kot da sta zadaj na nosilcu.


Paganella

Pri potovanju z avtodomom je dobro to, da lahko ostaneš na posamezni lokaciji kolikor dolgo želiš, saj nisi vezan na čas. Vsaj v najinem primeru je bilo tako, ker razen dneva odhoda in vrnitve nisva točno določila poti.

Najprej smo se z nekaj prijatelji dobili v Dolomitih in dva dni skupaj kolesarili. Mislila sva ostati še nekaj dni v hribih, vendar je bilo napovedano slabo vreme in sva se odločila za počasen premik proti morju in Toskani.


Omenil bi še nekaj krajev, ki bi jih tudi priporočila za oglede: Gardsko jezero z lepimi mesti Grotta Cascata Varone, Riva del Garda in Sirmione. Ob Ligurskem morju je skorajda obvezen ogled Cinque Terre. V Toskani sva prvič obiskala naravne terme Saturnia, ki so res nekaj posebnega, raziskovanje mest pa sva zaključila v prečudovitem San Gimignanu.

Že nekaj let hodim v Toskano, kjer z ekipo agencije Outdoor Station organiziramo različne kolesarske mtb kampe in nikoli nisem imel časa, da bi si še ogledal nove kraje. Zato sva tokrat na dopustu večinoma raziskovala mesta in spoznavala lokalne znamenitosti, vseeno pa sva nekaj dni namenila kolesarjenju. Za dušo in nasmehe do ušes sva odpeljala nekaj trailov, ki so nama bili všeč že ob prejšnjih obiskih.

Kot mtb vodnik pa nisem mogel iz svoje kože in sem dva dni izkoristil za raziskovanje novih trailov, ki jih bomo s skupino obiskali že med prihajajočimi krompirjevimi počitnicami, ko je na sporedu MTB kamp za spoznavanje z enoslednicami. Več o tem pa na outdoorstation.si

Freestyle gradimo skupaj
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
Sledite nam