3. junija 2016

Kako na 300 kvadratnih metrih narediš pumptrack? Poslušaj Dejana Gorenca.

Dejan Gorenc, glavni tlačilec na pumptrack.si, pod sloganom Za naše kuclje gre z ekipo gradi asfaltni tlačilni poligon v Orehku. Njegovo nastajanje si lahko ogledaš v kratkih videih in fotografijah.

Kaj pove Dejan?

Najprej predstavi osnove. Kako se oblikuje teren, kaj vse je potrebno za izdelavo poligona in sistematsko predstavi postopek izgradnje.

Prvi korak

Odstranjevanje travnate ruše in priprava terena na izmerjenem prostoru 15 x 20 metrov. Nato sledi oblikovanje terena z rahlim nagibom, da se zagotovi optimalno odtekanje ter s tem prepreči zadrževanje vode na poligonu.

Drugi in tretji korak

Oblikuj, teptaj in ponovi. To so ključni elementi drugega koraka. Celotna površina je nasuta z drobljenim tamponom, utrjena z vibracijsko ploščo in nato označena s položaji objektov (kucljev). Sledi naslednja faza (3. korak), oblikovanje objektov z ročnim orodjem in utrjevanje. Zelo pomembno! Delaj natančno (v Orehku sodeluje ekipa strokovnjakov z izkušnjami)!

Četrti korak

Na poligon se nanese asfalt. Seveda je potrebno pohiteti, da se vroč asfalt čim hitreje namesti na že dokončano podlago. Sloj se nanese v višini 5 centimetrov in ga je potrebno čim hitreje utrditi. Veliko pozornosti se nameni tudi liniji, ki mora ostati tekoča.

Fotogalerija nastajanja poligona


www.pumptrack.si

Preberi še:
Pump track tudi v Orehku

Na uvodni fotografiji štirje mojstri: Martinc, Bizi, Luni in Pero

Sledite nam