Yeti
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
17. julija 2021

Skrita želja in nedosegljiv v devetdesetih. Danes samo še nakit za navdušene zbiratelje. Legendarni Yeti, ki je največji uspeh doživel v nemškem Kirchzartnu.

Yeti modra in rumena. Zaščitni znak legendarne znamke iz Kolorada. ARC Team Issue je bil prav posebna zver. Polnovzmeteno kolo, takrat mešanica spustaškega in tistega za paralelni slalom. In prav to kolo, ki ga je ponovno sestavil in mu vlil življenje youtube zvezdnik Gee Milner, je na svetovnem prvenstvu leta 1995 v Kirchzartnu osvojilo neuradni naslov v paralelnem slalomu, med vratci in grbinami ga je spretno upravljala Švicarka Rita Bürgi.

Kdo je Rita?

Šestinštiridesetletna Švicarka, šefica digitalnega marketinga v lokalnem podjetju in učiteljica gorskega kolesarstva, danes vozi kolo znamke Santa Cruz. V devetdesetih letih pa je bila uspešna gorska kolesarka, ki je leta 1991 v italijanskem Il Cioccu osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje v spustu in bila srebrna v krosu. Mladinsko kariero sta zaznamovali še naslov svetovne prvakinje v spustu v kanadskem Bromontu ter drugo mesto na evropskem prvenstvu v avstrijskem Möllbrücku leta 1992. Med leti 1993 in 1995 je vozila za ekipo Yeti in Yeti Swatch, kasneje za GT – Hyundai in za Cycletech – Powerbar – Shimano.

Pojdimo nazaj k Yetiju ARC Team Issue

Krmilna in sedežna opora Ringle, rahlo privzdignjeno krmilo Azonic, gonilka Cook Bros s tremi verižniki, vilice RS Judy DH, menjalnika Shimano Deore XT, zavorne ročke Shimano XTR, karbonski obroči HED, pnevmatike Michelin in še kakšen “bonbonček” se najde.

Gee Milner in njegove stvaritve na kanalu youtube.

Prejšnji

Kolesarjeve sanje: Jekleni Rennstahl 853

Freestyle gradimo skupaj
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
Sledite nam