Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
23. maja 2015

Ko se vrneš s kolesarske ture, vrzi iz nahrbtnika prešvicane cunje, izpraznjen meh za vodo in prazne ovitke energijskih ploščic. A če si hočeš dobro, naj ostanejo nekatere stvari vedno v njem!

Ko se vrneš s kolesarske ture, vrzi iz nahrbtnika prešvicane cunje, izpraznjen meh za vodo in prazne ovitke energijskih ploščic. V njem ne pozabi telefona! A če si hočeš dobro, naj ostanejo nekatere stvari vedno v njem. Ne dotikaj se jih, ker bodo le tako v nahrbtniku, ko jih boš potreboval!!!

Nekaj tehnike

Zračnica in flikce za krpanje, adapter iz presta na avto ventil, mala pumpa in ‘montirrajzli’ za snemanje plašča. Majhen komplet priročnega orodja in nožiček, vedno uporabne plastične vezice ali kolut lepilnega traku. Na koncu pa vrečka z nosilcem menjalnika, nekaj imbus vijaki in maticami ter ‘missing linkom’ za verigo. Majhna ključavnica za kolo te reši skrbi, ko bi nekje rad za trenutek pustil kolo samo.

Nekaj za preživetje

Komplet prve pomoči povečaj za aspirin ali lekadol. Dodatna energijska ploščica lahko pomaga tebi ali tvojemu prijatelju. V etui shrani nekaj evrov zlate rezerve in kartonček ali star dokument s tvojimi osebnimi podatki in telefonsko številko nekoga bližnjega. Priporočam še krpico za brisanje očal. Z rokavicami ali majico jih boš samo še bolj zasvinjal.

Nekaj oblačil

Dodatna švic majica in superuporabni buf naj bosta vedno v rezervi. Enako tudi tanka vetrovka. Ko te med spustom preseneti dež ali mraz, so navadne polivinilaste rokavice (tiste z bencinskih črpalk) neverjetno uporabne. Ker so tanke, jih lahko daš pod kolesarske rokavice in tvoje roke bodo ostale presenetljivo tople!

Če teh stvari ne jemlješ iz nahrbtnika, je najnujnejše zagotovo vedno s teboj. Pred turo dodaj le še tisto, kar ta dan potrebuješ: pijačo, hrano, oblačila … Švicmajice in energijske ploščice iz zgornjega seznama se ne dotikaš, sta le za rezervo. Če karkoli uporabiš, takoj po turi nadomesti z novim kosom!

{loadposition inside}
Od Trate do Škofje Loke so veleumi sprojektirali krasno kolesarsko stezo. V Loko gre po desni strani ceste, nazaj pa malo po levi in malo po desni. V dveh kilometrih moraš kar štirikrat zamenjati stran ceste!!! Kot upor proti neumnim načrtovalcem nas večina zavestno dela prekršek in v obe smeri vozimo po isti strani kolesarske steze. Jebiga, ko ti gre nasproti kolesar, pač malo bolj paziš. Ne strinjam pa se s kolesarko, ki jo zjutraj pogosto srečam. Verjetno se tudi njej zdi cikcakanje z ene na drugo stran butasto. A ona se s kolesom pelje kar po glavni cesti. In to ob petih zjutraj, ko je zunaj še mrak. Punca pa brez kakršnih koli lučk in odsevnikov.

In ko bo počilo, bo jok stok in škripanje z zobmi.

Fantje in punce, ne ga srat!

LP, Matej

www.MahMTB.com

 

Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam