SRAM
Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
26. marca 2021

Po XX1 in X01 je bil digitalizacije deležen tudi prestavni sklop stopničko nižje. 12 prestav, seveda, in sistem AXS.

Brezžični sistem AXS je sedaj na voljo v treh pogonskih sklopih, bolj olimpijskem XX1 Eagle AXS, X01 Eagle AXS in sedaj še v bolj “rekreativnem” razredu GX Eagle AXS. Vedno dvanajst prestav in od lani dalje z zadnjo kaseto z razmerjem 10-52 zob.

Ni potrebe po celotni menjavi skupine, lahko si omisliš le komplet za nadgradnjo. Nadgradnja SRAM GX Eagle AXS ti ponuja vse, kar potrebuješ za brezžično povezavo obstoječega pogonskega sklopa Eagle.

Na kratko

Baterija je nameščena na menjalniku, tehta 25 gramov in zdrži od 20 do 25 ur delovanja. Zelena lučka pomeni, da je v bateriji še dovolj energije, rdeča, da si bolj proti koncu, ko rdeča indikacijska lučka začne utripati, baterijo preprosto snameš, daš na polnilec in čez eno uro je baterija nared za naslednji cikel. Vmes pa lahko stanje baterije spremljaš preko aplikacije na telefonu. Baterija ima tudi ščitnik, ki preprečuje, da bi se med vožnjo poškodovala.

Upravljalec na krmilu (že dolgo ne več menjalna ročica) deluje v trenutku, preko aplikacije si sistem AXS lahko še nekoliko personaliziraš, najpomembnejše pa je, da si se znebil še ene pletenice.

Ostala oprema GX je obstoječa. Gonilka, verižnik, kaseta so ostali enaki in z vsemi standardi, ki jih uvaja SRAM: DUB, X-Sync2 …

Cena? Preveri pri Slovenskem kolesarskem mojstru: prolocotrade.si.

V videu

Več infromacij najedeš na spletni strani proizvajalca.

Fotografije Sram

Preberi še

Brezžično tipkanje je tu: SRAM AXS

Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam