Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
25. novembra 2016

Znamka, ki ima ob sebi snovalce z dirkaškim pedigrejem, vstopa na trg gorskih e-koles.

Še ena znamka na hitro vedno bolj krutem kolesarskem tržišču. To je THOK. Za znamko stoji legendarni italijanski gorski kolesar iz devetdesetih let Stefano Migliorini, ki je združil moči z Giuseppejem Bernoccom in Sebastianom Astegianom, ustanoviteljema TCN Group. THOK je specializiran za izdelavo e-koles. Prvo v vrsti je polnovzmeteno vsegorsko kolo z imenom MIG.

MIG

Model kolesa je dobil ime po Migliorinijevem vzdevku, ki se ga je prijel za časa dirkaške kariere – “Mr. Mig”. A pod kolo se ni podpisal le znani Italijan, temveč je imel pri rešitvah veliko besede tudi dvajsetkratni svetovni prvak v trialu, Španec Toni Bou, ki je kolo uradno predstavil med zadnjo dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu v Valenciji.

Inovativen dizajn

Za obliko in rešitvami stoji oblikovalski studio Alda Drudija, dobro poznanega v motociklistični karavani in tudi dizajnerja konceptnega motocikla Burrasca 1200.

Okvir je narejen okoli motorja Shimano STEPS E 800. Baterija je postavljena pod spodnjo cev okvirja in zaščitena s prevleko ABS. Novost je tudi sistem, imenovan LGC (Low gravity Center), ki omogoča razmeroma nizko težišče in s tem tudi večjo odzivnost samega kolesa. Kot čelne cevi se ustavi pri 66 stopinjah, okvir pa ponuja 140 milimetrov hoda.

Dolžino verižnih cevi so ustavili pri 450 milimetrih, s čimer so naredilili zadnji del še vedno dovolj vodljiv. Spredaj je prostor za vilico s 150 milimetri hoda, kolo so obuli v pnevmatike 27,5 širine 2,8 palca in bo na voljo v treh opremskih različicah. Najosnovnejši model je MIG, za zahtevnejše MIG R, kot najprestižnejši pa bo na voljo MIG Limited Edition. Slednjega bodo naredili le v dvajset primerkih.

Limited Edition

20 primerkov THOKovega MIGA bo zagotovo privlačnih tudi za zbiralce, saj se številka 20 pojavlja na večini komponent. Eno glavnih vlog zagotovo igrajo zavore Formula, ki se ponašajo z logotipom, posvečenim dvajsetkratnemu svetovnemu prvaku Bouju.

Na naslovni fotografiji Toni Bou med predstavitvijo MIGa na dirkališču v Valenciji. Vse fotografije proizvajalec.

www.thokbikes.com

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam