Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
13. aprila 2017

Priljubljene vilice za enduro in ture z novim ohišjem, zračno vzmetjo in blažilcem. Novosti tudi pri modelih Lyrik, Revelation, Yari in RS-1.

Ko so se leta 2013 pojavile vilice Rock Shox Pike, so čisto zares postavile nova merila na trgu. Pike je odtlej pokrival enduro, ture in še kaj. In kaj so morali za modelno leto 2018 spremeniti na teh priljubljenih, dobro delujočih in lahkih vilicah? Vse!

Povsem novi Pike ima novo ohišje, novo zračno vzmet in nov blažilec.

Novosti so pripravili tudi za modele Lyrik, Revelation, Yari in RS-1. Novosti pa so naslednje:

Novi Pike

Z novim ohišjem je Pike lažji za skoraj 150 gramov. Novi blažilec Charger 2 je združljiv z ročico OneLoc za hkratno zapklepanje z zadnjim blažilcem. Nova zračna vzmet DebonAir zagotavlja boljšo občutljivost v začetku hoda. Pike ponuja hod do 160 mm pri 27,5-palčni inačici in do 140 mm pri 29-palčni. Oba modela nudita dovolj prostora za plašče širine do 2,8 palca.

Novi blažilec Charger 2

Dosedanji Charger je bil doslej najbolj dovršena rešitev za blaženje pri Rock Shoxu, dvojka je njegova nadgradnja, še zmogljivejša in še bolje nastavljiva. Nastavitev počasnega blaženja v načinu “Open” pokriva večje področje, uporabnejša je tudi nastavitev “Pedal”, ki se izkaže na poteh s kratkimi vzponi in spusti. Na novo je nastavljena izbita trdih vilic (Firm). Z ročico OneLoc na krmilu lahko hkrati z vilicami zaklepaš še zadnje blažilce RockShox Deluxe, Super Deluxe in Super Deluxe Coil.
Blažilec bo na voljo v vilicah Pike in Lyrik modelnega leta 2018.

DebonAir

Večji negativni hod zračne vzmeti pomeni bolj občutljivo vzmetenje. Na ta način je RockShox leta 2014 pri svojih zadnjih blažilcih izboljšal odzivnost na manjše neravnine in oprijem pri poganjanju. Zračna vzmeti DebonAir se zdaj selijo tudi v številne modele vilic. V prvi tretjini hoda so vilice tako izredno občutljive, v sredini hoda pa še vedno nudijo enako močno oporo, kot so je kolesarji vajeni.
Zračne vzmeti DebonAir bodo v vilicah Pike, Lyrik, Revelation in Yari modelnega leta 2018.

Pumpaj Slo Velenje
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam