15. julija 2018

Na evropskem prvenstvu v francoskem Sarriansu je včeraj Tilen Frank odlično zaključil tekmovalni dan. Danes so na sporedu še dirke v najmlajših kategorijah.

Letošnje evropsko prvenstvo v disciplini BMX race poteka v Franciji, natančneje v Sarriansu. Slovenijo zastopa sedem reprezentantov. V petek je bil prvi tekmovalni dan, včeraj drugi, danes pa bodo na sporedu še zadnji obračuni v najmlajših kategorijah. Podrobno poročilo vseh tekmovalnih dni bo na voljo po končanem prvenstvu, danes pa poročamo o odlični uvrstitvi Tilna Franka.

Selektor reprezentance BMX, “šef” mariborskega kluba BSX Racing Team, je v kategoriji 30-34 let dosegel še enega izmed odličnih rezultatov v disciplini race.

Frank se je odlično prebill skozi vse tri mote. V prvem in drugem je končal na drugem mestu, v tretjem motu pa je v svoji skupini osvojil prvo mesto.

V polfinalu je dirkal odločno, osvojil drugo mesto in v finalu je že dišalo po vrhunskem rezultatu. A Tilen je zamudil na startu in se na koncu moral zadovoljiti s sedmim mestom.

Tilen je po dirki povedal: “Dosegel sem še en letošnji cilj. V svoji kategoriji sem se uvrstil v finale evropskega BMX prvenstva. V finalu pa sem žal zamudil štart in se pripeljal na 7. mesto. Hvala vsem za podporo in zaupanje. Sedaj pa spet dalje trenirat, da dosežem še ostale cilje, ki sem si jih zadal za letos!”

Dodatne informacije najdeš na uec.ch.

Foto Simon Stojko Falk

Preberi še:
Bliža se: EP BMX Sarrians

Sledite nam