Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
22. januarja 2012

Slovenska kolesarska pobuda (SKP) je zagnala spletno stran z vsemi informacijami o prizadevanjih za odpiranje poti v naravnem okolju za kolesarje.

Slovenska kolesarska pobuda (SKP) je na naslovu odprimopoti.si zagnala spletno stran z vsemi informacijami o prizadevanjih za odpiranje poti v naravnem okolju za kolesarje.

SKP, ki združuje Komisijo za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije, Klub gorskih kolesarjev Volja, Kolesarsko zvezo Slovenije, Gospodarsko interesno združenje pohodništvo in kolesarjenje, Regionalno razvojno agencijo za Koroško – RRA Koroška in mtb.si kot pobudnike ter druge organizacije in posameznike kot podpornike, si prizadeva omogočiti dovoljeno kolesarjenje po vseh poteh, kolovozih, vlakah in gozdnih cestah, razen na določenih območjih, kjer bi zaradi kolesarjenja prišlo do nezaželenih okoljskih vplivov (npr. erozija tal) ali konfliktov z drugimi uporabniki naravnega okolja (npr. moteča srečanja s pešci). Poleg tega si SKP prizadeva tudi za uveljavljanje in širjenje spoštovanja etike gorskega kolesarjenja.

Na novem spletnem mestu je zbrana domača ter tuja zakonodaja na to temo, s tem povezana dokumentacija ter objave v medijih.

Tu je tudi
uradno stališče SKP, ki smo ga že objavili v prejšnji novici,
– ter pristopna izjava za posameznike in organizacije.

odprimopoti.si ni kakšen zgleden primer spleta 2.0, je pa prvi spletni dom ideje SKP. Koordinator SKP Peter Zajc: “Stran je rezultat prostovoljnega dela. Je korektna spletna stran, ki bo lahko postala dober vir na eni strani strokovnih informacij, na drugi strani pa aktualnih novic o aktivnostih Slovenske kolesarske pobude. Sedaj imamo skupen vir, da pričnemo širiti informacije o Slovenski kolesarski pobudi in pridobivati širšo podporo. Nekje moramo začeti.”

odprimopoti.si

Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam