Loose Cycles, Revel Rascal
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
9. decembra 2020

Revel Rascal, vsestransko trail kolo za ljubitelje butičnih znamk.

Naj ti ne bo nerodno, če tokrat prvič slišiš za znamko koles Revel Cycles iz ameriškega Kolorada. Njihova zgodba se je namreč začela šele pred slabima dvema letoma, a vendar so v tem času dosegli ogromno in se s svetlobno hitrostjo povzpeli do renomeja visoko cenjenih koles. Redko se zgodi, da nas povsem novo podjetje navduši že s prvimi produkti, sploh pa v tako kratkem času.

A ko “izkušeni mački” kolesarske industrije stisnejo glave skupaj, uporabijo preverjeno tehnologijo in unovčijo vse povezave, ki so jih nabrali skozi leta dobrega dela, kaj drugega niti ni za pričakovati.

O znamki Revel

Je naključje da karbonska polnovzmetena kolesa, ki nosijo ime Revel, prihajajo iz majhnega mesta Carbondale? Ime je verjetno naključno, lokacija pa nikakor ne. V okolici mesta se vrstijo vrhunske enoslednice, urejeni poligoni in trail centri, ustanovitelji podjetja pa so si želeli biti čim bližje svoji inspiraciji – trailom.

Do sedaj so predstavili tri modele polnovzmetenih koles, imajo svojo linijo karbonskih obročev, veliko svojega časa pa posvečajo tudi razvoju in uporabi karbona Fusion-Fiber, o katerem povemo več kdaj drugič. Revel je podjetje, ki stremi k čim bolj okolju prijazni proizvodnji, zavedajo se, da je to z uporabo karbona precej kontradiktorno, ampak trudijo se, da bi bil njihov ekološki odtis čim manjši in izboljšujejo pogoje za to, kjer se le da.

Tehnologija

Srce vsakega polnovzmetenega kolesa je vzmetenje. Revel svoje okvirje razvija okoli vpetja CBF, ki je bilo do sedaj uporabljeno izključno na znamki koles “izumiteljev” le tega, Canfield bikes. Pa da ne dolgovezimo o formuli CBF, v osnovi gre za vpetje, ki omogoča maksimalno učinkovitost pedaliranja ne glede na teren, pozicijo kolesa, ali na to kako intenzivno ga uporabljate.

Skratka, naj bo klanec ali spust, kolo se pelje dobro. Poleg vpetja CBF, se Revel lahko pohvali s posebnim načinom lepljenja karbonskih vlaken, za katerega pravijo, da bi naj bilo močnejše, bolj togo, in omogoča uporabo manjše količine materijala za enak rezultat.

Rascal

Pri Loose Cycles so se odločili, da kot prvega izmed njihovih treh modelov predstavijo Rascala, saj je po njihovem mnenju najbolj vsestranski in najbolj primeren za traile, ki jih v Sloveniji najpogosteje vozimo. Gre za 29-palčno kolo s 130 milimetri hoda zadaj in 140 milimetri spredaj. Tako kot ostala dva modela je Rascala mogoče kupiti že sestavljenega v treh različnih cenovnih rangih ali pa kot le okvir z zadnjim blažilcem in vilicami, oziroma le okvir z zadnjim blažilcem, za kar se je odločil tudi kupec predstavljenega kolesa.

Okvir Rascal v velikosti L so opremili z naslednjimi komponentami

 • Vilice RockShox Pike Ultimate +
 • Zadnji blažilec RockShox Super Deluxe Select
 • Menjalnik in ročica Sram X01 Eagle
 • Kaseta Sram X01 Eagle
 • Gonilka Sram X01 Eagle
 • Zavore Sram Code RSC
 • Obročniki DT Swiss XM 1501 Spline One
 • Plašči Maxxis Minion DHR II + DHF
 • Potopna sedežna opora RockShox Reverb Stealth
 • Krmilo in opora Renthal Carbon Fatbar in Apex
 • Sedež Selle Italia SLR
 • Ročaji Lizard Skins Charger evo

Mojster Tine sestavi Rascala

Za koga?

Rascala priporočajo vsem, ki radi preživljajo dolge dneve v sedlu in si želijo biti pri vožnji na klanec čim bolj učinkoviti, da bodo lahko na spustih še toliko bolj uživali. Domače se bo počutil tako na dirkah v enduru, kolesarskih parkih, kot tudi na večdnevnih izletih. Gre za kolo, ki po kvaliteti in ceni sodi v najvišji razred. Ob boku mu stojijo Yeti, Ibis in ostali “butični” proizvajalci.

Če svoje dneve preživljaš večinoma na težjih tehničnih spustih in v kolesarskih parkih, si raje poglej Revel Rail (ga predstavijo v kratkem). Če si na enoslednicah samo občasno in ti kri po žilah poženejo ture v slogu XC / maraton, bo Ranger tisto pravo kolo. Za vse ostalo je tu Revel Rascal … in MasterCard.

Cene

Cena kompletnega kolesa se začne pri 5.990 evrih, za okvir z zadnjim blažilcem pa boš odštel od 3.390 evrov naprej, odvisno izbire zadnjega vzmetenja. Trenutno pa je v Loose Cycles znižan njihov razstavni Rascal v celotni izvedbi Sram GX Eagle, ta je lahko tvoj za 5.391 evrov. Več na loosecycles.com.

Naslovna fotografija Revel bikes, ostale fotografije Marko Šajn.

www.revelbikes.com

Casio G-Shock
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam