Yeti SB115
Casio GShock
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
4. junija 2022

Kar si v Koloradu zamislijo, zagotovo ni slabo, saj so kolesa znamke Yeti vedno dovršena in nič drugače ni z uživaškim modelom SB115.

Yeti SB115 je “dolgometražni” kroskantrijaš, po zadnjih trendih mu pravimo tudi razred kolesa downcountry. Vsekakor pa je SB115 bolj sposoben kot marsikatera klasična XC tekmovalna puščica kakšnega tekmeca.

Yeti ima v svoji ponudbi dve kolesi razreda XC. O tisti bolj enostavni različici je bilo že nekaj napisanega in so jo pri Loose Ccles podrobno predstavili v prispevku Klasika pri znamki Yeti ima tri črke – ARC. Njegov “večji” brat sliši na ime SB115. Pohvali se s 130 milimetri hoda spredaj in 115 zadaj. Njegova namenbnost je precej podobna, le delo bo opravil nekoliko lažje oziroma udobneje. Mimogrede, kratica SB pri Yetiju pomeni Super Bike.

O znamki Yeti

O legendarni ameriški znamki koles je bilo že veliko napisanega. Po žilah jim teče tekmovalna kri, obstajajo že od leta 1985 in od samega začetka ime Yeti predstavlja inovativnost in kvaliteto. Poleg tega gre za eno redkih znamk, ki si jo lastijo njeni zaposleni. Na naših tleh pa jih po zaslugi Marka Obida srečujemo vse pogosteje. Jeseni, ko Marko organizira Lov na divjad, je nad Dolom pri Ljubljani vse turkizno.

Mojster Tine in Yeti SB115

O modelu

Kolo razreda XC z nekoliko več hoda, ki po zaslugi sistema Switch Infinity (ne, ni dodaten blažilec) vrhunsko pleza in je namenjeno užitkom na večdnevnih tekmovanjih. Za povprečnega kolesarja bi z lahkoto bilo tudi pregovorno rečeno tisto eno kolo za vse namene, seveda v primeru, da pravilo N+1 ne bi obstajalo. Tako kot za ostale modele Yeti tudi za SB115 velja, da se kolo najbolje pelje takrat, ko ga res “pritisneš”.

Specifikacija predstavljenega modela Yeti SB115

Komponente kolesa so predvideneže pri proizvajalcu, tako so specifikacije že tovarniške in v tem primeru se konfiguracija imenuje C1. Ta pri Yetiju predstavlja vstopno opremsko različico. Glede na globino denarnice si lahko izbereš tudi dražje sestave celotnega kolesa: C1.5, T1, T2 in T3. Lahko pa ubereš nalažjo pot in naročiš samo okvir z blažilcem ter si kolo opremiš po svojih željah.

  • Vilice Fox Performance 34
  • Blažilec Fox Float DPS
  • Pogonski in zavorni sklop Shimano SLX
  • Krmilo Yeti, opora, pedali in ročaji Funn
  • Potopna sedežna opora Fox Transfer
  • Obročniki DT-Swiss M1900
  • Pnevmatike Maxxis Minion DHF in Maxxis Aggressor
Sneženega moža je zelo težko videti oziroma ga morda nikoli ne boš. Kolo znamke Yeti pa boš zagotovo srečal na lokalnih enoslednicah. Tudi če ne bo v znameniti turkizni barvi, bo zlahka opazen.

Za koga?

Za tekmovalce, ki se udeležujejo gorskokolesarskih maratonov in etapnih dirk, in seveda za rekreativce, ki radi nabirajo kilometre. Primeren je za vse vrste terenov, omejuje ga predvsem sposobnost tistega, ki ga vozi.

Cena modela SB115 začne pri 5800 eur (konfiguracija C1), dobave pa so počasne, tako kot pri vseh ostalih proizvajalcih. Predstavljeno kolo je v velikosti L in je na voljo takoj.

Vse informacije o kolesu najdeš na yeticycles.com.

Naslovna fotografija Yeti, ostale fotografije in video Marko Šajn

Preberi še

Loose Cycles predstavlja

Freestyle zaposluje
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam