Jan Modrijan, 32 inch
Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
11. oktobra 2020

Po enduro kolesu in trail trdaku je Jan Modrijan v Logatcu zvaril svoje prvo kolo po naročilu – trail trdaka na 32-palčnih obročnikih.

Takole pravi sam:

Ker je bila letošnja tekmovalna sezona zaradi COVID-19 zelo okrnjena, sem imel več časa za ustvarjanje, pa še počitnice sem imel podaljšane, saj letos postajam študent.

Tokrat za spremembo nisem izdeloval okvirja zase ampak sem dobil prvo naročilo in sicer za zelo unikaten okvir oz. prav posebno kolo.

Žan Gabrovšek, lastnik kolesarske trgovine Jan Sport z Vrhnike, ki mu občasno priskočim na pomoč v servisu, je pa tudi moj sponzor, si je zaželel XXL trail kolo z napredno geometrijo in pozor … s kar 32-palčnimi kolesi.

Jan Modrijan, 32 inch

Najprej sem kar nekaj časa porabil za razmišljanje in risanje idej ter dogovarjanje z naročnikom. Ko sva vse dorekla in preračunala, sem narisal načrte, naročnik pa je nakupil material in komponente kolesa, ki sem jih potreboval “za mero”.

Prišel je čas za rezanje, izdelavo izdelkov na stružnici, varjenje in barvanje. Pri izdelkih, ki jih je bilo potrebno narediti na stružnici, sem tudi tokrat sodeloval z logaškim Kovinostrugarstvom Robert Rudolf s.p.. Robert nam vedno z veseljem priskoči na pomoč, saj je tudi sam gorski kolesar.

V mesecu septembru je kolo dobilo svojo končno podobo. Ker so bili obroči v sivi barvi, se je Žan odločil, da naj bo tudi okvir v sivi barvi z modrimi komponentami. Izpadlo je prav lepo.

Kljub nekaterim dvomom v začetku projektiranja je končni rezultat prava paša za oči. Predvsem je nekaj posebnega zaradi svoje velikosti, saj moje prejšnje kolo zraven deluje prava igračka. Pa ne le to, tudi pelje se izvrstno, vsaj tako pravi njegov naročnik.

Vsi, ki bi si želeli kolo ogledati v živo in se z njim morebiti tudi zapeljati, lahko to storite v trgovini Jan Sport na Vrhniki.

Preberi še

Ko Jan začne pogrešati dirta
Kako si je Jan naredil kolo

Freestyle zaposluje 2
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
Sledite nam