Huhn La Fléche
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
13. februarja 2021

Ralf Holleis in njegova znamka Huhn Cycles sta se na svetovni kolesarski zemljevid zarisala lani, ko so predstavili okvir Moorhuhn, izdelan s pomočjo 3D tiskanja.


Tokrat se je Ralf podal v vode trdorepih trail okvirjev. Rezultat je La Fléche*, trdak z ne preveč hoda spredaj, a z agresivno geometrijo, ki kolesarju omogoča vožnjo po kolesarskih parkih (nov izraz za to je downcore), grbinastih poligonih in enoslednicah. Zamisel za tovrsten okvir je dobil, ko ga je obiskala stranka, nekdanji tekmovalec v 4krosu, ki je želel imeti okvir po meri, s točno določeno geometrijo.

Med tem ko je večina zglobov na ostalih Huhnovih okvirjih narejena s pomočjo 3D tiskanja, sta tukaj 3D tiskana le glava okvirja in stičišče podsedežne cevi. Okvir je narejen iz cevi Reynolds 853 in je v prednaročilu na voljo za 2400 evrov. Čakalna doba je pet mesecev. Kmalu bo možno naročiti tudi okvir iz titana, cena pa bo od 3800 evrov dalje.

Geometrija

Kot krmilne cevi znaša 64, kot podsedežne pa 72 stopinj. Cevi ob verigi so dolžine 420, doseg pa pri osnovni velikosti (M) znaša 453 milimetrov. Kolo je prilagojeno uporabi z 27,5-palčnimi obročniki in vilicam s 130 milimetri hoda.

Več o modelu La Fléche najdeš na huhncycles.com. Huhna najdeš tudi na Instagramu: @huhncycles.

*La Fléche je francoska beseda za puščico.

Fotografije proizvajalec

Oglej si še

Kolesarjeve sanje: Pregrešno dragi Huhn

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam