Freestyle zaposluje 2
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
29. avgusta 2016

Na Poljskem Mozirčanka 33 stotink za mladinsko svetovno prvakinjo, lanski prvak Jure Žabjek tokrat tik za najhitrejšo trojico.

Na evropskem prvenstvu v spustu v Wisli na Poljskem je slovenska reprezentantka Monika Hrastnik osvojila srebrno kolajno. 22-letna Mozirčanka, članica ajdovskega Črnega trna, je za novo evropsko prvakinjo in lansko svetovno mladinsko prvakinjo, Francozinjo Marine Cabirou, zaostala le 33 stotink sekunde. Tretja je bila Švicarka Lea Rutz z zaostankom 5,6 sekunde, v finalu pa je nastopilo le devet tekmovalk.

Monika nam je po dirki zaupala: “Proga je bila suha, drseča, z veliko skalami in koreninami, vendar mi je bila všeč. Zame je bila to najtežja tekma do zdaj, zaradi (Zarjine) tragične nesreče se nisem mogla zbrati in razmišljati o progi. Na treningu sem vozila samo da sem prišla v enem kosu v cilj, v kvalifikacijah sem delala napake, dejansko peljala ‘brez glave’. V finalni vožnji sem se poskusila zbrati toliko, da sem odpeljala super vožnjo, 6 sekund boljšo kot v kvalifikacijah. Naredila sem eno večjo napako, ko me je odneslo iz linije, vendar sem prišla do odličnega drugega mesta. To furo sem odpeljala za Zarjo. Se kar ne morem verjeti, kaj se je zgodilo, vedno in na vsaki furi bo v mislih z mano.”

Pri moških lanski prvak Jure Žabjek žal ni ubranil naslova, prehitela ga je trojica: zmagal je domačin Slawomir Lukasik pred Švicarjem Lutzom Webrom in rojakom Wojciechom Czermakom. Jure, član Unior Tools Teama, je za zmagovalcem zaostal dve sekundi in stotinko, za bronom pa 4 desetinke.

Miran Vauh je bil 19., Žiga Pandur v prvem nastopu po poškodbi v Fort Williamu 30. in Jan Cimperman 49.


Vodilni trije z Juretom na tretjem mestu pred prihodom Webra v cilj, foto prireditelj

“Proga v Wisłi je zelo kratka in ni tehnično zahtevna. Zato se vsaka napaka zelo veliko pozna v končni razvrstitvi,” pravi nosilec ‘lesene kolajne’ Jure. “V kvalifikacijski vožnji sem zgornji del proge odpeljal zelo v redu. Na spodnjem pa sem naredil napako in odneslo me je s proge. V finalni vožnji sem spodnji del odpeljal dosti bol previdno. Na koncu sem dirko končal na četrtem mestu. Res na evropskem prvenstvu štejejo samo odličja, ampak sem zelo zadovoljen z rezultatom in motiviran za naslednji dve pomembni dirki.”

Žabjek je naslov lani osvojil na istem prizorišču prav pred Lukasikom in Webrom, Monika je bila takrat četrta.

Vrstni redi

Na uvodni fotografiji najhitrejše tri ženske, foto prireditelj

Preberi še
Na Soriški prvič na vrhu Luka Berginc

Jure Žabjek je evropski prvak v spustu!


Vzdušje v Wisli je kar divje, foto prireditelj

Freestyle zaposluje 2
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam