BH
Casio GShock
Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
8. julija 2021

Oblačila, pnevmatike, trening aplikacije, obroči in obročniki, čelade in še kaj.

BH

Eden vodilnih španskih proizvajalcev koles in opreme je predstavil linijo oblačil za po kolesarjenju. Poimenovali so jo After Riding Series, kako pa drugače. Prostočasna oblačila sestavljajo majice s kratkimi in dolgimi rokavi, kapucarji in kape. Več o liniji, za katero upamo, da bo jeseni na voljo tudi v Sloveniji, izveš na bhbikes.com.

Hope

Britanci so predstavili nove zavore za XC z imenom Hope XCR. Poleg izredno nizke teže zavore odlikuje čeljust, narejena iz enega kosa, ter popolnoma novo ročica. Teža zavore naj bi se ustavila pri 199 gramih, skupaj z zavornim oljem v cevi. Brez olja naj bi bila teža 182 gramov. Cena? 315 evrov. Več informacij najdeš na hopetech.com.

Bontrager

Štiri nove pnevmatike proizvajalca, ki razvoj in vse ostalo opravlja pod matično znamko Trek. Pri Bontragerju so prenovili pnevmatike: XR1, XR5, SE5 in SE6. XR1 je pnevmatika za tekmovanje v krosu. Nizka teža in majen kotalni upor, teža pnevmatike dimenzij 29×2,2″ se ustavi pri 630 gramih. XR5 in SE5 sta zelo podobni pnevmatiki, ločita se le po konstrukciji ovoja, saj ima model SE5 dodatno plast najlona, ki nekoliko bolj ščiti pred predrtjem. Oba modela sta na voljo v dimenzijah 27,5×2,5″ in 29×2,5″, teža pa se giblje med 945 in 1026 grami. SE6 med novinkami velja za najagresivnejšo pnevmatiko z grobim stranskim profilom. Na voljo je le v izvedenki 29×2,5″, ki tehta 1045 gramov. Dodatne in formacije in okvirne cene najdeš na trekbikes.com.

Dainese

Linea 01 in Linea 03 sta nova modela čelad. Prva je super lahka čelada za spust, druga je čelada razreda trail. Obe odlikujejo nizka teža (Linea 01 s 570 grami velja za najlažjo integralno čelado), odlična ventilacija, sistem MIPS (Linea 3 je na voljo tudi brez sistema) in vsi potrebni varnostni certifikati. Tri barvne kombinacije, tri velikosti, cene pa 275 in 150 evrov oziroma za model Linea 3 s sistemom MIPS+ 200 evrov. Dobava do trgovcev predvidoma letošnjega novembra.

iXS

Švicarski proizvajalec oblačil in zaščite je na trg poslal novo spustaško čelado z imenom Xult DH. Ponaša se s težo pod kilogramom pri velikosti M, vsebuje pa lastni tehnologiji zaščite X-Rail in X-Matter, ki pripomoreta k večji varnosti kolesarja ob udarcu. iXSov sistem “Integrated Vortex Ventilation” skrbi za dobro zračenje in pretok zraka v notranjosti čelade. Podloge v čeladi so pralne in obstojne, vizir je zamenljiv in nastavljiv po višini. Cena? 329 evrov, piše na strani ixs.com.

Stan’s

Po skoraj dvajsetih letih, odkar je Stan Koziatek naredil prve oboče za sistem tubeless, Stan’s No Tubes predstavljajo dve seriji obročev in obročnikov: MK4 in S2. MK4 so prvi asimetrično oblikovani obroči tega proizvajalca. Prav asimetričnost omogoča enako napetost naper na obeh straneh obroča. MK4 je na voljo v različicah Crest (kros in gravel), Arch (trail) in Flow (enduro in DH). Notranja širina obročev je 25,28 in 30 milimetrov. Obroči in S2 imajo enake notranje širine kot MK4, kot celotni obročniki pa so opremljeni s pesti E-sync. Obročniki bodo na voljo proti koncu letošnjega leta. notubes.com.

Reed Boggs preizkuša Stan’s Flow

Reddyo

Program treninga in načrtovanje sta lahko zelo zapletena. Velika verjetnost je, da boš za uresničitev svojih ciljev imel različne treninge, preko katerih boš lahko prišel do svoje forme in natančno ocenil svoje sposobnosti. Reddiyo je nova mobilna aplikacija za tako imenovano dinamično vadbo, ki naj bi bila kos še tako zahtevnemu uporabniku.

Aplikacija je združljiva z večino naprav Garmin, Wahoo, Suunto in Polar, od koder lahko potem kolesar črpa podatke in jih vnaša v program treninga. Aplikacija je na voljo v trgovinah Google Play in Apple. Cena? Okoli 15 ameriških zelencev na mesec. Dodatne informacije najdeš na reddiyo.com.

Fotografije proizvajalci

Preberi še

Frišno: Ventilčki, pnevmatike, opore in še kaj

Casio GShock
Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam