20. maja 2011

Mongoose je znamka, ki v Sloveniji ni pretirano razširjena, še posebej ne v razredu koles v veliko hoda. Boot’R Romo Roka Dokla je tako prava eksotika, pravzaprav je edino kolo svoje vrste v Sloveniji.

Ime kolesa Boot’R Romo je vsaj nenavadno, gre pa za nekakšno izpeljanko imena Steve Romaniuk – to je pravzaprav njegovo ‘signature’ kolo. Znani frirajder je v kolo vložil veliko svojega časa, pri snovanju modela pa je vključil tudi mnoge svoje osebne opremljevalce. Znotraj okvirja je tako vpet amortizer Elka Stage 5, izdelek kanadskega podjetja Elka Suspension, ki izdeluje amortizerje za vse vrste vozil. Stage 5 je za zdaj njihov edini amortizer za gorska kolesa, seveda pa je narejen izrecno za spust in frirajd. Steve in tudi Mongoose prisegata na vilice Manitou, Rok pa se je odločil za preverjeno klasiko Fox 40.

Kolo ponuja 210 mm hoda, sistem vzmetenja Freedrive pa je tehnično soroden z GT-jevim sistemom Independent Drivetrain, kar je seveda posledica združitve obeh znamk znotraj istega podjetja. Rok je nadvse zadovoljen s kombinacijo sistema in amortizerja, enakega mnenja pa so tudi mnogi testni vozniki iz drugih koncev sveta.

Rok Dokl si je kolo priredil po svojih željah in malce zanemaril vizijo Romaniuka, a zato kolo ni nič manj hitro ali zabavno. Te dni je Rok sicer na ‘bolniški’, a verjamemo, da bodo rame kmalu zaceljene in ga bomo spet videli na kolesu – največkrat v parku v Kranjski Gori.

Mongoose Boot’R Romo
Okvir: aluminij, vzmetenje Freedrive, 210 m, hoda
VIlice: Fox 40
Menjalnik in prestavna ročica: Shimano Saint
Gonilke z verižniki: Truvativ Holzfeller
Obročniki: Mavic DeeMax
Plašči: Michelin Grip’r 2,5
Zavore: Shimano Saint
Krmilo: Truvativ Boobar
Opora krmila: Truvativ Holzfeller
Sedež: Funn
Opora sedeža: Funn
Pedala: Funn

www.mongoose.com

Foto: Grega Stopar, Kolesarska točka

Sledite nam