Pumpaj Slo Velenje
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
7. julija 2016

Nova različica in še vedno “skrit” amortizer.

Prvi model Bold je požel veliko zanimanja, saj je bila oblika s “skritim” amortizerjem čista in elegantna, pa tudi poročila s terena so bila kolesu naklonjena. Zdaj je na voljo nova različica z več hoda.

Inovativno in drugačno razmišljanje

Znamka Bold je na trgu komaj dobro leto dni, ustanovitelji podjetja pa so prej delali v drugih kolesarskih firmah. “A te so bile preveč konzervativne in premalo odprte za nove ideje. Vsi delajo isto,” pravi Oliver Kreuter, prvi mož podjetja. Ideja o “skritem” amortizerju je tako nastala že prej, uresničila pa se je s postavitvijo lastne znamke. “Okvirji imajo zdaj zelo široke cevi, znotraj njih pa ogromno praznega prostora. Hkrati lahko tudi karbon oblikujemo na vse mogoče načine. Zakaj ne bi tega izkoristili,” še doda Oliver in s tem pojasni zakaj so se lotili takšne, zelo značilne konstrukcije.

Oblikovanje, konstruiranje in izdelava prototipov (s pomočjo 3D tiskalnikov) nastaja v Švici, sama izdelava v Aziji. Poleg značilnega položaja amortizerja se okvir odlikuje tudi po kratkih vzvodih, visoki togosti in čistih linijah.

Prvotnemu modelu Linkin Trail, 29-palčnemu trail/AM kolesu s 130 mm hoda se je zdaj pridružil veliki bratec, model Linkin Trail Long Travel (LT) s 154 mm hoda, ki prav tako ostaja na 29-palčnih platiščih, vendar je združljiv s plašči 27,5 plus. Pravo kolo za enduro ali zares zahteven teren. Obe kolesi sta sestavljeni z amortizerji DT Swiss, prvi z modelom X313 O.D.L, drugi z R414 O.D.L. V obeh je amortizer prilagojen okvirju ter pripravljen za povezavo z ročico za upravljanje na krmilu.

Snujejo pa že nove ideje, za katere obljubljajo povsem svojevrstne inovativne rešitve, ni pa nujno, da bodo amortizerji pri vseh skriti v okvir.

Kupec si lahko kolo sestavi s pomočjo konfiguratorja, ali pa izbere eno iz serijskih specifikacij.

boldcycles.com

Foto Grega Stopar in proizvajalec

Preberi še:
Razno z Eurobike Media Days
KTM 2017: Nova Sonica ter kopica e-novosti
Eurobike Media Days: Finski genij ali nori znanstvenik?
Eurobike Media Days: Rocky Mountain v elementu

 

Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam