18. oktobra 2014

Kot feniks iz pepela! Še vedno za tri evre in še vedno s tremi različnimi vsebinami – kolesarstvo, svet v gibanju in fitnes.

Pred časom smo se spraševali kje za vraga je poletna številka najstarejše revije s kolesarsko vsebino. In ker ni bilo ne duha ne sluha o njej, smo že pomislili, da je še eden izmed tiskanih medijev, ki je dočakal klavrn konec. A smo se zmotili.

Na prodajne police je prišla jesenska številka z akcijsko obarvano naslovnico in kar nekaj zanimivimi kolesarskimi temami, nekaj novimi sodelavci in na kolesarskem delu pod taktirko Dejana Ogrinca.

Kot običajno je začetek namenjen aktualnim novicam iz ‘outdoor’ športov.

V nadeljevanju nas Tine Guzej popelje v svet gorskega meniha, saj veste to je tisti skiro ali pa tisto kolo, ki je pospravljeno v nahrbtnik in je plod dveh proizvajalcev – nizozemske Koge in nemškega Vaudeja.

Norco praznuje petdeset let, zato nekaj zanimivosti o tej kanadski znamki koles, seveda izpod tipkovnice novega sodelavca Miloša.

Sejem Eurobike je našel prostor tudi v Sokolu. Tokrat o nagrajencih, tistih, ki so si prislužili zlato nagrado s strani žirije.

Kolesarske čelade – plastika, ki rešuje življenja. Tako se glasi naslov. Vsebina pa že poznana. Vsekakor, glava je ena sama.

RockShox-ov izdelek RS1 ste najbrž že spoznali in videli na dirkah v gorskokolesarskem krosu ali pa na kolesu Tanje Žakelj. Tomaž se je poglobil v delovanje in številke po dolgem času zopet obujenega sistema obrnjene tehnologije.

Pri Sokolu se držijo novih modnih smernic v kolesarski industriji, zato tudi kratka zgodovina tolstih koles oziroma fat bike.

Sledi ena reportaža z bajkanja po Dolomitih in še ena s kolesarjenja po pokrajini Mustang, ki se razprostira ob reki Kali Gandaki na severu Nepala.

Kdo je kriv za 1×11? Kratek intervju s tistim, ki stoji za vedno bolj popularnim prestavnim sistemom v gorskem kolesarstvu – Chrisom Hiltonom.

Pa še ena gorskokolesarska. Singlespeed. Čudaštvo ali zgolj vrnitev k koreninam. Malo zgodovine, pa o dirkanju z enoprestavniki, o prvenstvih in o Slovencih, ki s šli na evropsko prvenstvo v Castlewellan na Severno Irsko.

Seveda ne gre prezreti drugega dela revije – Svet v gibanju nudi kar nekaj zanimivih opisov popotovanj, pa kaj za tekače – saj veste bliža se ljubljanski maraton, pa kanjoning … No in nekaj za gorske kolesarje – ZipBike na Bovškem, kjer sta moči združila MtbGalaxy in Zipline.si.

Sledite nam