Gozd
29. marca 2021

S prvim aprilom zopet stopijo v veljavo nekatere omejitve pri športnih dejavnostih, seveda z izjemami. Gibanje bo omejeno na regije.

Zaradi ponovnega porasta števila okužb s Covid-19 je Vlada Republike Slovenije med drugimi ukrepi ponovno omejila športno udejstvovanje. Odlok začne veljati 1. aprila in naj bi trajal do vključno 11. aprila.

Izjeme

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec je sporočila, da so ponovno prepovedane športne dejavnosti, vendar z nekaj izjemami.

Izjeme ostajajo športne dejavnosti na področju vrhunskega športa. Enako kot do sedaj lahko trenirajo le športniki, ki so kategorizirani v olimpijskem, svetovnem ali mednarodnem perspektivnem razredu, ter mladinci in kadeti, ki so člani reprezentanc.

Rekreacija je dovoljena posamezno ali v skupinah v okviru gospodinjstva in družine, vendar le na prostem ob upoštevanju medsebojne razdalje in ukrepov Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Na pobudo svetovalne skupine je bil sprejet odlok, s katerim uvajajo nošenje mask na javnih prostorih, vendar z dvema izjemama: za izvajanje športnih dejavnosti na zelenih površinah, kjer je mogoče zagotoviti 1,5 metra razdalje in ta poteka individualno, ter v avtomobilih, kjer je ena oseba ali osebe istega gospodinjstva.

Preberi še

Predlog: Na OI le cepljeni športniki

Sledite nam