2. maja 2011

Na dirki evropskega pokala iXS na Monte Tamaru v Švici je Žiga Pandur zasedel odlično 10. mesto. Rutar je bil 21., Virtič pa 36.

Na prvi izmed šestih dirk evropskega pokala v spustu iXS so nastopili tudi štirje Slovenci iz ekip Unior Tools Team in KD Rajd. Na dolgi progi v Monte Tamaru je bil najuspešnejši Žiga Pandur, ki se je uvrstil na rob deseterice in pokazal dobro pripravljenost pred prvimi dirkami svetovnega pokala. “Proga je bila zaprta in imela je eno samo linijo, zato sem moral voziti brez večjih napak. V kvalifikacijah nisem povsem ujel ritma proge, finalna vožnja pa je bila dosti boljša in v njej sem prav užival,” je bil po koncu dirke zadovoljen Žiga Pandur. Kaj pomeni tak rezultat na dirki, kjer ni manjkalo zelo dobrih tekmovalcev? Žiga: “10. mesto je dober pokazatelj, da sem preko zime pridno in kvalitetno treniral. Zaostanek za zmagovalcem je res dokaj velik, a tudi proga je bila zelo dolga. Z vožnjo sem zadovoljen in prav tako tudi z rezultatom.”

Dobre vožnje pa ni uspel sestaviti Nejc Rutar, ki je dirko končal na 21. mestu: “Takšna proga bi mi morala ležati, a se nisem ujel. Vsak dan je šlo bolje, a ne dovolj. Še najboljšo vožnjo sem odpeljal v finalu, kjub temu da sem ujel in prehitel tri tekmovalce na še vedno mokri progi.” Za Nejca torek vikend brez presežkov, toliko bolj pa je bil zadovoljen Aleš Virtič, ki je dosegel zelo lepo 36. mesto. Žan Jurca je moral preskočiti finale, saj po padcu na treningu na prizorišču ni bilo moč dobiti rezervnih komponent za poškodovano kolo.

Po dežju v petek in soboto se proga v nedeljo ni posušila, najhitrejši v teh razmerah pa je bil Avstrijec Markus Pekoll. Evropski pokal iXS se nadaljuje 21. in 22. maja v nemškem Todtnau.

Vrstni red finala – moški elite
1. Markus Pekoll (Avt, MS Evil Racing) 4:33,00
2. Joshua Button (Avs, SC-Intense) +2,91
3. Lorenzo Suding (Ita) +3,19
4. Marcel Beer (Švi, GT – iXS) +3,87
5. Brook Macdonald (NZ, MS Evil Racing) +8,68
6. Marcus Klausmann (Nem, Ghost) +10,66
7. Noah Grossman (Nem, Mag 41) +11,64
8. Mathieu Gallean (Fra) +11,86
9. Wyn Masters (NZ, MS Evil Racing) +13,04
10. Žiga Pandur (Slo, Unior Tools Team) +13,63

21. Nejc Rutar (Slo, Unior Tools Team) +19,62
36. Aleš Virtič (Slo, KD Rajd) +27,44
DNS Žan Jurca (Slo, KD Rajd)

Vsi vrstni redi (PDF)

www.ixsdownhillcup.com

Na uvodni sliki Žiga Pandur, foto Unior Tools Team; avtor slik s prizorišča je Thomas Dietze.

Sledite nam